Takida-The Dread

Dock inte från igår..men ändå...den här låten körde dem..:)

Lilla Doris har blivit stor

Idag var mormor och jag iväg till Skogslotten en sväng för att se Annas uppfödning Doris Day tävla i dressyr, LB:1. Man kan inte fatta att hon redan är 6 år känns som att det var igår hon stod där i boxen nyfödd när man kom på morgonen. Det lilla busfröet:) Har inte sett henne sen hon flyttade från oss och kände knappt igen henne. Hon har växt till sig en del. Det var trevligt att få klappa lite på henne igen. Tyckte debuten utomhus gick bra för henne och ägaren var nöjd.



Liten har blivit stor



Sen blev det en snabb sväng in till stan och fick 2 linnen av min snälla mormor, tack så mycket, Har gått och suktat efter dessa ett bra tag nu. Anledningen var igentligen att mormor skulle hitta en studentpresent till syrran. Men det fanns inget kul.

Har fått höra att ispremären är den 28 juli, får hoppas att den är öppen för oss fans såsom förra året och att man har möjlighet att åka på den.

Rix Fm Festival

Nyss hemkommen från Linkeboda där Rix Fm Festival var på plats. Riktigt bra bortsett från alla studsbollar till fjortisar överallt och Amy Hv-p*ck Diamond, som näst in till blev utbuad av publiken. Det förstår jag;). Förutom henne var Brolle, Patrik Isaksson, EMD (högsta fjortisskriken), Rongedahl......o TAKIDA. Efter att han genomlidit alla de andra så äntrade äntligen Takida scenen. Rev av "The Dread" först..vilket drag, var bara jag och de övriga riktiga Takidafansen som sjöng med. Sen kom självklart Curly Sue och här sjöng "Curly Sue-fansen" med. Tyvärr stannade det efter den låten och lite besviken blev man allt. Men ska se dem längre fram i sommar och jag längtar redan. Kul även att Titti och Roger från Rix morgonzoo var konfrencierer. Lika skojjiga som de är på radion. Gävlebor i grunden som de är....Min favoritstad.

Ne nu ska jag sova ska upp rätt skapligt imorgon.....


Ska även försöka lägga upp lite bilder från kvällen imorgon när jag gått i ordning på bilderna...

Give me more...

Silly Season och kommande försäongen är det enda jag har i mina tankar just nu. Går med stor spänning in på hemsidan varje dag ifall det finns någon nyhet om ett nyförvärv. För Brynäs saknar fortfarande en förstacenter och jag är nyfiken över vem det tillslut blir? Hoppas värvningen blir mer lyckad än Hauthonen-ersättare-till-Bäckis-värvningen. För det var en total flopp. Han var absolut inte en ersättare. Det är en svår uppgift att hitta en ersättare tll Bäckis. Så man får hoppas att det bir lyckat den här gången.

På Fredag ska jag och några till åka på Rix Fm  Festival och Takida kommer att uppträda bland annat. Ska bli så roligt att äntligen få se dem live.


Takida

Your smile is heavenly,
I don´t deserve all the love that your giving to me
Your touch makes it hard to breathe,
the shiver´s around me now, you´re so fine...

-Curly Sue



Läste idag att Takida medverkar på Rix Fm Festival i Linköping! Detta gjorde mig genast gladare. Måste bara få tag på någon som vill följa med dit. För dit ska jag på något sätt? =)


Brynäs försäsong 08/09

Orkar inte skriva något annat ikväll så här kommer Brynäs försäsongsmatcher...


?/7 Ispremiär?

1?/8 Brynäs IF- AIK  i  Sandviken
19/8 Brynäs IF-Kalpa i Läkerol Arena Gävle:)

CLAS OHLSONS CUP:
21/8
Brynäs IF- Timrå IK i Leksand (Ejendals arena)
22/8 Leksands IF- Brynäs IF i Leksand (Ejendals arena)
23/8 Brynäs IF- Luleå HF i Leksand (Ejendals arena)

4/9 Sundsvalls hockey- Brynäs IF i Sundsvall
5/9 Timrå IK- Brynäs IF i Sundsvall
6/9 Modo hockey- Brynäs IF i Sundsvall

12/9 Brynäs IF- Leksands IF i Långshyttan


18/9 ELITSERIEPREMIÄR: BRYNÄS IF- FÄRJESTAD BK: LÄKEROL ARENA!!!



NU TYCKER JAG ATT HOCKEYN SKA SÄTTA IGÅNG SNART..=)

ESC

Grattis Ryssland i år tog ni dubbeln, både ESC och Hockey-Vm inte illa. Jag tyckte låten var jättebra och värd att vinna, påhittigt att ha världsmästaren i konståkning på scen, imponerande. Blev även svenskt fiasko i år igen, vi blev slagna av riktiga skitlåtar, till och med den rappande gubbstrutten slog oss. Fattar inte det. I år var det massor av dåliga bidrag som både jag och mamma undrade hur i h*vete man kan skicka sådana?

Tyckte dock att Prillan gjorde ett bra framträdande och förtjänade en bättre placeringa. Måste även säga grattis Norge till 5:e platsen.


Mina personliga favoriter igår:

*Finland- Mer hårdrock åt folket
*Danmark- Bra låt med en refräng som tog direkt.
*Turkiet- Mer rock, mera!
*Ryssland- Fin låt.
*(Sverige-Såklart)

Grannröstarfestivalen

Dagen har gått i ett och först nu har jag kunnat sätta mig ner på rumpan och ta det lugnt. Några turer till stallet har det blivit och snart väntar en till då vi ska kvällsfodra. Idag träffade jag mina kompisar Sofie och Mallan känns som 100 år sedan sist. Vi åt lunch och pratade ifatt oss liite.Måste träffas oftare.

Ikväll är det Eurovison song contest eller "grannröstarfestivalen". För så har det blivit då grannländerna röstar på varandra. Blir säkert ett land i den "gemenskapen" där nere som vinner men får hoppas att Prillan vinner. För det är ju dags för en svensk vinst igen och låten har en vettig chans.



Auktionen på Brynäs hemsida fortsätter...bara o bjuda....är sugen på det också men rätt tröja har inte dykt upp än...;)

Är det likt?




Hittade detta på mammamarlie93.blogg.se. Rätt kul tidsfördriv, men uschalingen vilken hemsk bild på mig:/

Känner bara till 3 av mina dubbelgångare, om det nu kan kallas det. För de ser mycket bättre ut än vad jag gör. Men Dakota Fanning.?..hahahah...

Freaky Friday med Räzerhulda

Dagen har bara börjat och jag är redan astrött. Hur ska det här gå? Starten skedde redan 7.17 då mobilen ringde och det var bara o släpa den blekfeta kroppen upp ur den sköna sängen, för det stod stalltjänst på scemat. Blev även en lite tur i skogen med vildhästen/snubbelfot nu också  a lá Räzerhulda. Var tänkt att tempot skulle bestå av skritt men jag vet inte om hon tog ett normalt steg på hela turen? Snacka om pigg?. Turen gick över stock och steg med pigga/snubbliga och halvtraviga steg. Då stora träd har fallit över stigen på några ställen var man tvungen att bege sig ut i skogen och rida runt dessa. SÅ nu känns det som om halva ansiktet är upprivet pågrund av alla torra träd Räzerhulda brakade förbi.....

Fick även det stora uppdraget i morse att flaskmata 3 lamm med välling då två av dessa har en mamma som har haft ljuverinflammation. Den tredje sm har 2 syskon får inte tillräckligt av den orsaken. Lammen är såå söta och man blir så glad när de snuttar på flaskan och viftar på sina små svansar...=D Tror det har kommit drygt 50 lamm det här året och då har 2 st inte fått än!

Idag är det Fredag och full fart mot helgen som Rix morgonzoo alltid säger..


Räzerhulda in closeup...

HUNDvett/hundVETT?

Är bara tvungen att kommentara det som de för några dagar stod om i tidningen. Då en pitbull bet ihjäl en lite Skotsk Terrier på ett X2000-tåg. Kändes lite extra i hjärtat då mina föräldrar har två skottar själva och vill inte ens föreställa att det kunde ha varit någon av dem. Personligen har jag den filosofin att en hund ALDRIG föds elak utan det är ägaren som gör hunden. Gillar inte heller att media svartlistar vissa raser som extra farliga och borde förbjudas. Det hade aldrig nämnts i media om det hade varit en Tax inblandad i dramat. Vet inte heller alla fakta bakom det inträffade, kan ha berott på att ägarna hade låtit sina hundar nosa på varandra och omedvetet framkallad den kampvilja som en del raser har extra av, bland annat pitbullen. Detta förstår inte jag, hur vissa kan släppa fram sina hundar till vilt främmande. Man vet ju inte vad som kan hända. Tycker även att man borde börja fundera på att införa något slags hund-körkort, vet inte hur, för vissa är inte alls lämpade att ha hund. Som sagt människan gör hunden och inte tvärtom.

Mamma o Pappas hundar..dock lite otrimmade..;)

K i mitt fina Brynästäcke:)      S



Annars har dagen gått i full fart. Har äntligen köpt syrrans studentpresent men tänker inte avslöja vad då hon antagligen läser min blogg;) Resten av dagen har jag spenderat ute i stallet oh fixat och donat samt lekt med sötungen L. Världens goaste och snällaste barn:) Snart väntar andra semifinalen till ESC, får hoppas att Sverige går vidare.....

Lite av varje

Sitter med colaburken i handen och tittar på CL-finalen i fotboll mellan Man. United-Chelsea. Inte för att jag håller på ngt av lagen. Men det är ändå kul att föhoppningsvis se en bra match mellan två bra lag. Som detta år blev två engelska lag. Första gången har jag för mig att det här också som detta sker. Mina förhoppningar av att få se en bra match har i varjefall inte grusats. Matchen bjuder på det som en fotbollsmatch ska bjuda på. Mål, grinighet, huff och gruff och några gula kort. Inte heller fel att få vila ögonen på godingen C. Ronaldo, en "hot tamale" om ni frågar mig och som självklart är en grym fotbollsspelare men kan samtidigt vara en riktig diva på planen som "ramlar" för lätt vissa stunder. Just nu står det 1-1 efter att just Ronaldo gett United ledningen men Chelsea kunde i 45-minuten kvittera genom Lampard. Andra halvlek är nu i fullgång. Ska bli spännande att se hur matchen slutar:)

Idag har jag varit riktigt duktig och städat min stora lägenhet på hela 42 kvm. Inte det roligast man kan hitta på men som måste göras ibland. Kan ju inte direkt skylla på att jag har för lite tid då jag bara går hemma och skräpar i väntan på sommarjobbet.

Måste även tillägga att auktionen av gubbarnas matchtröjor från förra säsongen har inletts. Igår lades de första 3 spelarna tröjor ut och varje dag kommer 3 nya att läggas ut och varje auktion gäller i 5 dagar. Så det är bara att bjuda tills plånböckerna blöder. För det hade jag gjort om jag hade haft några 1000 över. Då hade jag garanterat gett mig in i matchen om Widings tröja som jag tror det blir en hård kamp om. Då Widing har haft en väldigt bra säsong. Tror även Sjöddas, Linds och Brendls blir heta villebråd. Får se vilken tröja som går till högst bjudande?:)



Brynäs har idag gjort klart med backen Ola Svanberg född 1985 för 1 år. Han kommer närmast från Oskarsham. Blir intressant och följa kommande säsong...

Silly Season so far

IN:

# 25 Jacob Markström från J20 --> 2år
# 31 Jonathan Granström från Mora---> 2år
# 20 Lars Jonsson från Philadelphia Phantoms--> 2 år
         Anton Persson (try-out) från J20


UT:

Daniel Sperrle, Markus Korhonen, Sebastian Karlsson, Johannes Salmonsson,
Nicholas Angell, Mathias Månsson,Janne Hauthonen, Markus Kankaanperä,
.... Lars Erik Spets, Daniel Johansson (under säsongen 07/08).


Har säkert glömt någon. Sitter här o väntar på ytterligare värvningar, bland annat på en första center. Blir det Andreas Johansson, eller vem?. Behövs 1-2 spelare till om det nu är möjligt med ekonomin. Annars finns det gott om talanger i J20.


How to catch a hockeydude?

Ja det frågar jag mig varje dag. Hur i helsike ska man gå till väga för jag har insett att mitt öde kommer vara att leva som hockeyfru till en förhoppningsvis välbetald lirare i en bra klubb, spelar ingen roll vilken.För i arbetslivet lär jag inte lyckats alls känns det som nu.  Även om jag nu lyckats uppnå detta kommer mitt hjärta att tillhöra Brynäs och så kommer det förbli, tills den dagen då jag begravs iförd min matchtröja säsong 06/07. Men först o främst måste jag haffa mig min drömman. Men hur gör man? Hoppas att man vaknar upp nästa dag och ser supersnygg ut, precis som jag inbillar mig att de vill ha det..haha. Men det lär ju inte hände denna livstiden. Får försöka använda mig av min charm och personlighet om jag nu har någon sådan?

Går inte detta att uppfylla hoppas jag att finna "mr right" där ute, gärna med etts stort Brynäshjärta. En person om förstår mitt väldigt STORA hockeyintresse och att mestadelen av mitt fokus läggs på Brynäs under pågående säsong. En person att åka på hockey med, bita naglaraa ihop med, dela glädje och sorg beronde på utgången av matchen. Men förhoppningsvis mestadels glädje. Finns du?

Hmmm

Kopierade den här från en kommentar från Tess. Stämmer detta?

Skorpionen (23/10 - 23/11)

Du är värst av dom alla. Du är slipad i affärer och helt opålitlig. Du kommer klättra till toppen av
karriärstegen på grund av din totala brist på etik och moral. Du är den perfekta skitstöveln.
De flesta skorpioner är mördare.

Rapport från helgen och finbesök

Sitter vid datorn och har ett snett öga mot tv:n och den pågående VM-finalen. Inte för att jag bryr mig så värst mycket. Hoppas dock att Kanada får spö så att de kommer springa hem till mamma efter matchen. Sitter även här o skäms över att jag missade bronsmatchen mellan Sverige och Finland, där Sverige tyvärr förlorade. JAG som brukar ha koll på hockey och aldrig missa en match på tv. Förstår inte hur B-Å kunde ställa LIv i mål men men.

Helgen har spenderats Linköping hos Tess och mina kusiner därav endast en var hemma. Den andre var iväg hos en kompis. Huvudorsaken till att jag skulle till Linkeboda var att jag skulle träffa en som jag pratat med på nätet. Detta kommer jag ALDRIG göra om förrän jag vet med säkerhet hur denne person ser ut. För jag  vände på klacken, köpte mig en glass och åkte tillbaka till Tess igen. Fått höra att jag var taskig men va f*n, något lämpligare måtte det finnas där ute någonstans. Hahah.....

Senare samma dag blev det först lite mat senare bowling där jag ägde eller inte *asg*. Kvällen avslutades med bio, Ironman. För mycket sömnpiller för min smak,satt och vred på mig dock var musiken grym och det enda bra med filmen. Nu tycker jag att det räcker med filmer gjorda utifrån serietidningar. Vad kommer härnäst? "Bamse-saves the world with dunderhoney"?...det skulle inte förvåna mig ett dugg.

När jag skulle åka hem igen fick jag med mig kusinen Millis som ville sova över till Måndag. Väldigt trevligt tycker jag. Vi ska snart iväg och fodra hästarna sen vet jag inte vad vi ska göra.


Botten i godispåsen

Man har samma känsla nu som efter man har tagit den sista biten i godispåsen. Sverige åkte på en knapp förlust mot Kanada, 4-5 blev det. Känns väldigt surt just nu men jag måste säga att det underlagstippade Tre kronor har gjort det väldigt bra. Om man kan säga så, nu väntar det bästa, ännu en kamp mot Finland denna gång om bronset. Så som Finland spelade mot Ryssland så vinner vi. Murray får helt enkelt ta o smälla på bastubadarna o få dem ur balans. De svenska målskyttarna: Strålman x2, N Wallin, Warg.

Nu återstår det bara en match kvar till hockeytorkan är fullkomlig. Fattar inte hur jag ska klara mig? :) 2 låånga månader drygt till grabbarna går på is och försäsongsmatcherna drar igång.

Idag ska jag åka till Linköping ska bli kul och komma bort lite.

Dagens i-landsproblem

Hur kommer Widing att göra kommande säsong. Byter han tillbaka kära nr 14 nu när Månsson har dragit? Eller behåller han 41 som han hade?....Hmm det är sådana onödiga frågor man går o grubblar på nu när man inte har ngt vettigt att göra istället. Fast självklart, hockeyfrågor är ju det vettigaste man kan fråga sig:P

Ikväll smäller det..Sverige-Kanada, can´t wait.  Då matchen startar 23.00 ikväll kommer inlägget om matchen imorgon:)


Don´t even try

Dagen har varit en mellan dag då ingen hockey har spelats. Bara av en dag utan hockey så kommer abstinensen krypadandes. Man frågar sig hur det ska gå när VM är slut och en lång sommar väntar framför en tills försäsongsmatvcherna sätter igång. Undrar ifall det finns något man kan ta mot hockeyabstinens så att man klarar sig de hockeyfattiga månaderna?

Dagen har till mestadelen spenderats med farmor då vi har åkt o handlat lite. Farmor bjöd senare på mat och på menyn stod det ärtsoppa och ugnspannkaka, jättegott! Tack farmor! Efter det har man mest legat o degat framför tv:n. Inte det roligaste man skulle kunna hitta på. Imorgon åker föräldrarna på golfresa över helgen och man får tillgång till bilen hela helgen. Blir en liten tur till Linköping lör-sön. Ska bli riktitgt kul.

Läste på eliteprospects och aftonbladet bl a att Frölunda är ute efter "Honken" ifall han är intresserad av att komma hem till elitserien igen. Jag bara varnar sillmjölkarna att  ens våga försöka. För honom rör ni inte ostraffat! Man får hoppas att han har det Brynäshjärta man tror att han har och att Brynäs är det enda klubbe för honom. Tror inte att han är en sådan pengakåt spelare som det tyvärr finns gott om. Pengarna tar över för mycket och hockyn har förlorat mycket hjärta och det är jättetråkigt. Mera hjärta vill jag se och kom ihåg, bort med tassarna från Honken han är vår!!!

Imorgon väntar semifinal och jag har redan börjat ladda. Blir en riktig höjdare. Kom igen nu gubbar!!!!


Update: Lasse Jonsson äntligen klar för Brynäs för 2 år. Bra bra bra....

Kvartsfinal

Detta var en riktigt rysare minsann.Tjeckien stod på tur igen.  Mina nerver började spöka nästan på direkten och en zappning mellan kanalerna var nödvändigt. Ställde mig även och bakade mitt i allt. Första perioden slutar 0-0. Hörnqvist tog matchens oskuld då han snyggt gjorde 1-0 i ett inledande powerplay i 2:a perioden. Tyvärr så kvitterar Tjeckien 3 minuter senare.  gör. En bra bit in i 3:e får Tjeckien tilldelad straff som de sätter och nu har jag 300 i puls. Kom igen nu gubbar. Som prinsen på sin vita springare sätter Marcus Nilson 2-2 när det är ca 4 minuter kvar. Tack! Förlängning väntar och pulsen ökar ännu mer. Matchhjälte blir Weinhandl, tack för det!! Du har räddat min dag o kommande fram till fredag då semin väntar....Lär med stor sannolikhet bli Kanada och det blir väldigt tufft. Men vi har Lunkan, Weinhandl, Mårtensson, Bäckström. Murray kan fortsätta i evighet. Endast kanadas Dany Heatly har gjort mer poäng än Weiny. Sug på den karamellen. Nu tar vi lönnsirapsbönderna på fredag!

Riktigt härligt att höra tillresta svenskar sjunga världens bästa nationalsång så att det hörs ända hem till Finspång. Ståpäls!


Imorgon ska jag umgås med farmor och det ska bli trevligt....:)

Prima skinka

Ove Molin och Jacob Markström har skrivit på nya kontrakt med Brynäs. Molin för 1 år och Markan för 2 år. Väldigt bra tycker jag! Väntar nu på en bra back respektive centervärvning...

"Han är en grisbjörn"

Har mestadelen av dagen legat o degat i soffanoch bland annat tittat på Lotta på Bråkmakargatan. Tycker trots att jag snart är 22 år, att det är lite kul. Astrid Lindgren håller alltid oavsett ålder.

Efter det såg jag lite på USA-Finland som innehåll det omdiskuterade icke-målet. Förstår inte hur det inte kunde se att absolut inte var mål. Skönt att snubben fick sparken i alla fall för så ska det inte gå till i ett VM.

Då jag inte kunde se Tjeckien-Sverige i natt för att jag ännu en gång skulle gå upp tidigt väntade nu reprisen. Ibland är det faktiskt skönt att se på reprisen när man vet att utgången blir bra. Gubbarna kunde vinna tillslut med 5-3 efter att Bäckström legat bakom det a avgörande 4-3 målet efter att ha passat Robban Nilsson som sköt ett direktskott som sedan Hörnqvist kunde slå in returen på.Oskulden i matchen stod Strålman för som gjorde mål på sin egen retur. Vädligt skön revansch för gubbarna efter den så snöpliga förlusten mot Ryssland. I matchen möt Tjeckien tyckte jag dock att spelet inte var lika bra. Wallin var tillbaka efter sin avstängning och fyllde på backbesättningen.

Just nu pågår Schweiz-Ryssland där ryssarna leder med 0-3 och gör att Sverige får Tjeckien i kvarten. Men man vet aldrig...får se hur det slutar

5,6 sekunder

Såg endast 2,5 period igår av matchen mellan Sverige-Ryssland. Var tvungen att ge upp 0.40 ungefär för att jag skulle upp tidigt idag. Det var riktigt kul att se ett Tre kronor spela ut Ryssland i majoriteten av matchen. Måste tillägga ett Tre kronor som en bit in i matchen var tvungna att spela med 4 ordinarie backar!!!! Detta pågrund av enligt mig felaktigt utdelade matchstraff till Murrayt och Strålman. De fick de pågrund av en "rätt utdelad tackling" av Murray och att Strålman stod upp för sin kamrat som hamnat i underläge. Efter ett tag fick Timrås Johan Andersson spela back och detta gjorde han mycket bra då han är en väldigt duktig deffensiv forward. Det ledde i sin tur till att Widing fick mer speltid och det gillar jag självklart! Riktigt kul att se Tre kronor göra Ryssland riktigt griniga.....

Tyvärr vann Ryssland med 3-2 efter att Tre kronor lett 2 gånger i matchen. Rysslands mål var inte välförtjänta och ena rikitga skräpmål dessutom.Det avgörande målet kom snöpligt 5,6 sekunder kvar av matchen. Tycker riktigt synd om gubbarna o särskilt Lunkan som storspelat under matchen. Matchens mål stod Humle och Dumle för.


Ne om man skulle göra något vettigt av dagen, raka vägen ut i solen....

Sunny day

Ännu en solig och härligt varm dag väntar. Morgon startade även idag i stallet och genom en ridtur i skogen. Idag fick jag sällskap av Pernilla och hennes dotter Elin som tog med PG och Elsa med ut i skogen. Turen som vanligtvis tar ca 1 timme tog idag 1,5 timme. Men det var så skönt så et gjorde inte ett dugg. Tror pållen uppskattade sällskapet då man vanligtvis rider ensam.

Slog på tv:n och lilla Englas begravning var i full gång. Kan inte låta bli o fälla några tårar för detta är så oerhört tragiskt. Man blir så arg och upprörd att detta kan få hända. Personligen hoppas jag att gärningsmannen kastreras, helst med en slö osthyvel.

Ikväll väntar en riktig rysare i form av Svergie-Ryssland. Bäckström vs Ovechkin. Det lär sannerligen bli en härlig och fartfylld match. Hoppas utgången av matchen blir till Tre kronors fördel. Om jag orkar skriver jag ett inlägg efter matchen ikväll annars kommer det imorgon.

Ne nu ska jag ut i solen för att försöka få lite färg.....

Du kommer som solsken till mig....

Upp med tuppen kl 7.17 då klockan. Hade stallet på morgonen idag så dit bar det av efter jag hade skjutsat pappa till jobbet. Red ut en lång sväng med vildhästen, tror jag var ute i mer än en timme. Vildhästen var pigg och gick knappt en meter som en normal häst. På slutet lugnade hon ner sig lite. Hände dock en liten otäck sak när jag inte hade ridit så långt. Kommer ner till  liten bro där det rinner vatten under o låter en hel del. Ser en bil komma emot mig i full fart och stannar då givetvis. Blenda får tok-rycket o kastar sig ut mot mitten av vägen. Var inte så långt ifrån att jag hade krockat med bil o allt..:S Känner direkt nu att jag inte har ridit ordentligt på länge då jag har lite ont i ryggen. Kände mig också som värsta nybörjaren då jag travade imorse. Har inga muskler alls kvar sen den tiden då jag red i princip varje dag.

Första semifinalen i stanley cup natten tills idag. Detroit vann med 4-1 över Dallas, synd tycker jag då jag alltid har varit svag för Dallas trots att det är Washington jag nu håller ett öga på:) Kom igen Dallas ni tar nästa match!

Ne har inte tid o sitta här nu för benen är rakade och jag är redo att bege mig ut i det fina vädret.

Ni är dåliga på att kommentera:P Så lång tid tar det inte. Än så långe är det Sanne o Tess, Sofia som har gjort det. Me misstänkte redan att ni läste min blogg:)

Sverige-Danmark

Kvällens match var en fröjd att se. Vilken skillnad från gårdagens. Med en Lunkan i mål och en Murray på isen fick man se ett helt annat spel. Kvällens oskuld stod Kenny Jönsson för efter en trevande början och sen rann det till och slutresultatet blev 8-1. Murray var så bra som jag trodde att han skulle va, vilken lirare. Lunkan var grym som han brukar vara men fick tyvärr släppa in  puck efter miss av backarna. Fernholm var till en början bänkad som 7:3 back, mycket bra enligt mig. Men fick komma in på slutet då Jönsson fick utgå pga av en smäll mot huvudet. Idag kom nyheten jag har väntat på, Widing har anmälts till truppen och fick även prova på 2 byten på slutet vilket han självklart gjorde mycket bra. Tyckte dock att han kunnat fått göra några byten mycket tidigare, tex i 4:e kedjan eller bytt plats med kyrkpojken i Humle-Dumle-kedjan. Hoppas han mer får istid i nästa match mot Ryssland, behövs lite fart och fläkt:)

Måste bara klaga på nga av kommentatorerna som jobbar med VM. De enda som i mina ögon har godkänt är Andreas Johansson och Leffe Boork. De övriga blir bara för mycket att lyssna på. Slog över i pauserna på Norge-Kanada och fick till min förtvivlan lyssna på Lasse Kinky bland annat. Suck han är för dålig. Den andra kommentatorn hade som nöje att kalla Hansen Mansen/Madsen, eller vad han nu sa.. Hansen som för övrig gjorde 1-1. Vilket gör mitt Brynäshjärta väldigt stolt.:) Det står för tillfället 2-1 till Kanada. Norge har gjort det mycket bra hitills...

Kära Gefle fick äntligen en 3-poängare efter 2-0 segern mot Sundsvall. Väldigt efterlängtat!

Ne nu blir det sängen ska upp till stallet imorgon. Som sagt kommentera gärna, är nyfiken angående vilka som läser min blogg. Så kommentera på. Var inte blyga;-)

Go natt!


Sol,sol,sol!

Underbart väder idag och då frågar man sig varför sitter du då framför datorn och ugglar! Ut med dig i solen så kanske man kan få sig lite färg. Men det är tveksamt, min hud verkar inte ha nga pigment alls hahha. För jag har jättesvårt att bli brun och får jag överhvudutaget ngn färg så är det tyvärr röd.

Idag var vi på förmiddagen och hämtade spån så nu har vi en hel del till hästarna. Tyvärr lastade pappa på en bal med det kassa spånet. Det är så dåligt och räcker inte alls långt och så får man sig världens brottningsmatch då man ska ha ut det i boxen.:) Efter det en sväng till Viberga för att det skulle inhandlas lite bananer och sånt. För pappa o mamma kan verkligen inte hålla sig borta från golfbanan för då får de abstinens. Som jag och hockeyn. Har även fått lite mat i magen hemma i huset där jag nu befinner mig. Ska väl skjutsa dem till golfbanan snart. De skulle slå ut 16.10.

När jag har gjort det ska jag slå en pling till farmor o se ifall hon vill ha lite sällskap. Sitta o hade gött på deras baksida, det är aldrig fel. Måste ju hälsa på farbror Roffe oxå( farmors hund) han är hur go som helst! Han är av rasen Sealyham terrier vilket i sig är en ovanlig ras.

21.00 ikväll är det återigen hockey. Sverige mot Danmark! Ikväll måste de vinna för att han en chans. Mot Danmark ska de vinna,men man vet aldrig som det såg ut igår. Dock står Lunkan ikvälloch hoppas även Murray kan spela.
Skriver mer om efter matchen ikväll!

Hade tydligen 13 besökare igår=D SKRIV GÄRNA EN KOMMENTAR OCH SÄG VILKA NI ÄR! Är nyfiken:)

Pinsamt gubbar!

11 besökare hitils idag..nytt rekord..var bara tvungen att nämna det!:P

Jaha så kom den första kallduschen i VM mot Schweiz av ett uddlöst tre kronor. Liv gör en säl på isen och 1-0 var en faktum. Tre kronor lyckas kvittera genom Warg. Senare spelar Fernholm på valium och 2-1 kommer som ett mjältbrandsbrev på posten. Matchen slutar 4-2 till slut. Två matchstraff drog man dessutom på sig. Rent ut sagt pinsamt gubbar!! Skärpning krävs....

Är det här sant så är min sommar räddad. Vilken värvning! Slår all ev halmrullning med hästlängder:) Men tyvärr så är det nog långt borta. För varför skulle han inte vilja stanna i NHL? Han är grym och förtjänar en förstaspade...
Nu verkar det som o att Molin är på väg till Italien?! Han förtjänara en ny chans utomlands för han är en legend i Brynäströjan! Lycka till Molle ifall det nu stämmer!

Har precis sett klart Barnmorskorna som går på 1:an.. shit kommer man klara av det där? Men först måste man ju skaffa sig en man.:P


Ny design!

Har änligen fått en ny design på bloggen. Tack Sanne för hjälpen! Ska eventuellt till lite till i designen. Får se ifall det går att lösa. Men är superdupernöjd!


En kung på väg in...o lite Brynäs!

KÄRLEK ( en film säger mer än tusen ord) ;-)



Lunkan har tackat ja till VM. Då får vi en riktig kung i mål. Ja, jag anser att han är en kung, trots frölundabakgrund,
Han är dock inte med i matchen idag mot Schweiz, kan man fullt förstå. Dagens/Kvällens match blir tuff för Schweiz har varit riktigt bra hitils i turneringen. Men Sverige bör vinna även mot detta lag. Men kanse inte fullt så enkelt som mot Frankrike. Vi får se. Jag ska i alla fall se matchen. Har inte hunnit kolla upp när den börjar. Fy Johanna du ska ha koll på detta. För jag brukar ha koll när det kommer till hockey:P

Ne nu väntar tvättstugan kl 11, tråkigt men nödvändigt. Senare mat hos mamma det tackar man inte nej till då man inte får ngn inkomst förrän skattepengarna kommer. Ikväll eller i natt?,blir det hockey som absolut inte får missas. Vem vill missa en chans att se Bäckis in action:)


Smärtfylld dag..

Vaknade 8 imorse med ett migränanfall av dess like. Måste tillägga att jag gick o lade mig 3.30 i natt efter Sveriges match. Har mest legat i sängen med ett undatag då jag fick släpa mig upp för insläpp i stallet. Tack Syrran för att du körde mig dit hade inte klarat det annars. Sitter just nu o slötittar på Ryssland-Danmark. Danmark har stått upp bra med ligger under med 4-0. Ryssland har ett grymt lag iår. Ovetchkin har dock inte kommit upp till den nivå han hade i Washington den gågna säsongen. Jag tror att han saknar Bäckis vid sin sida.:)

Pratade med Mattias på msn nyss, han tycker jag skriver om tråkiga saker i min blogg. Han anser att hockey inte är nyttigt. Hur kan man tycka så? Hockey är det bästa som finns och hur kan man som kille vara så ointresserad av sport som han är?:) Det är ovanligt i mina ögon. Men vad kan skriva om förutom hockeyn? Händer inget intressant i mitt liv just nu. Ingen man har man i sitt liv heller. Kanske har min kusin rätt i att gränsen går vid 22 sen är det kört..haha....man får hoppas att det inte är så? Borde finnas ngn där ute åt mig....men det kanske det inte finns... Får väl ta o ge upp o skaffa mig en guldfisk:)

21.30 är det sista avsnittet av klass 9A. Det måste ses...


Hockeynight

Klockan ringde och jag fattade först ingenting. Men kom snabbt ihåg att det var hockeytime. 1.00 var det nedsläpp och jag tyckte att detta bör dem vinna lätt. I mål för Sverige stod Liv (Johanna skeptisk till en början) och i Frankrike stod dock inte Huet...till en början.  Jag hade rätt och resultatet blev 9-0 till slut. Men till en början såg det rätt oroväckande ut. Sverige var rätt passiva mot ett tufft och tättspelande Frankrike. Men efter 1,5 period tog Mårtensson, f.d brynäsare måste jag tillägga, oskulden i matchen och efter det rann det bara till. Bäckis som var stundtals osynlig och slarvig, gjorde 2 mål varav det sista var en fladderpuck från mittzon som gick in mellan den då inbytte lagkamraten Huets ben. Detta lär inte Bäckis honom glömma i första taget ;) Liv fick pris som matchens lirare, helt rätt tyckte jag trots att jag var skeptisk till en början.  Då ingen annan direkt utmärkte sig.

Innan match fick man nyheten att Douglas Murray är på in i truppen. Skönt tycker jag då man behöver förstärkning på backsidan. Murray som är en stoor och tuff back. Tråkigt att Bäckman tackade nej.

Nyheten om Månsson är tydligen sann och mitt hjärta blöder en smula. Men jag vet ju att detta hör till hockeyn men ändå. Han har varit i Brynäs så länge (3år) att man är van att ha honom där. En spelare som har vistat stort hjärta den gångna säsongen. Så skriver han på för sketna skellefteå av alla lag. Trodde han hade lite klass:P Detta kommer ta ett bra tag för mig att smälta och komma över. Nu får man hoppas att Brynäs har något stort på gång! Dock blev det klart idag att Lind och Nolander förlänger med ett år. Bra tycker jag!

Örebro,VM och Silly Season...

Då var man nyss hemkommen från en tripp till Örebro en del av gnällbältet som man fick prov på nästan med det samma då man kom dit. Var som jag skrivit i ett tidigare inlägg där för att gå på en föreläsning som lärarnas riksförbund anordnat. Det handlade om samtal kring litteratur i klassrummet. Var ngn tjej där som hade gjort en avhandling i ämnnet. Lyssnade inte så noga för jag förstod inte så mycket eller så var det för att jag inte var särskilt motiverad. Men det var kul att komma hemifrån en slag.:)
Innan föreläsningen gick vi omkring lite för att hitta någonstans att äta då majorieten av gänget tjatat om detta på vägen upp. Själv var man inte så hungrig men lurades med på ngt ställe där Tapas beställdes in. Konstiga rätter och dyrt blev det. Provade bläckfisk för första gången och det var inte så dum faktiskt!

Har idag fått uppgifter från eliteprospects att Månsson är klar för Skellefteå av alla lag?! Hoppas det inte alls stämmer då man för någon vecka fick uppgiften att han helst ville stanna i Brynäs och att Brynäs ville det också! Ville absolut inte se Månsson i något annat lag, för han är en kul spelare att se på isen då han tillför mycket energi med sitt heta temprament. Som han även vistat på utanför planen:P. Månsson som tillsammans med Markström var grymt glada efter ödesmatchen mot Västerås. Där fick man insikten i vilket Brynäshjärta han har. Så dimper den här nyheten/ryktet eller vad man vill kalla det ner....

Brynäs Silly Season som annars är så tyst, man får inte veta någonting. Vad håller dem på med? Hur övriga lag värvar får man veta så gott som dagligen...men från Brynäs hörs ingenting...
Hoppas det beror på att något stort är på gång...att Sundlöv värvar den "förstacentern" som han har "lovat" att göra..kanske är det Andreas Johansson på väg in...samme man som nu jobbar för tv6 och Viasat med Hockey-Vm. Beror kanske det att det dröjer? Man får hoppas det! Även att Lasse Jonsson är på g.......ryktas ju om det...

Ny match för Tre kronor inatt med starttid 0.45. Jag ska i alla fall se den. Får passa på nu när man inte har så mycket om dagarna att göra. Tänkte gå o lägga mig o sova ngn/nga timmar så att man orkar se hela..
Frankrike är ett lag som de bör vinna stort över...Bäckis får möta sin lagkamrat Huet (målvakten i Washington). Ett plus då Bäckis bör veta hans svagheter...den som är vaken får se.....

Jaa!?

Som en skänk från ovan slog Pittsburg NYR. Hoppas Lunkan o Bäckman vill komma till VM. Vi behöver som sagt en BRA målvakt o en bra back:)

LHCTess har hittat till bloggvärlden..en dag efter mig...;P

Hockeyfyllt...

Idag har dagen bestått mest av hockeytittande från och till på VM. Har bland annat tittat till Brynäs goe norman Hansens framfart mot Slovakien. Även föredettingen Spets var med. Tyvärr så såg man inte så mkt av Hansen som spelade i Norges leading-line. Matchen slutade tyvärr med förlust....

Har även glott lite på NHL, blev en period mellan Ny Rangers och Pittsburgh. Matchen pågår fortfarande. Hoppas att Pingvinerna kan avgöra ikväll så att vi förhoppningsvis kan få Lunkan och Bäckman till VM-truppen för de behövs verkligen anser jag. Vill även att Dallas avgör så att vi kan locka Murray till truppen. Så att vi kan peta Fernholm bland annat för han har inte varit bra hitills. Deffensiven måste förbättras!!

Imorgon blir det e tur till Örebro för en gratis föreläsning tillsammans med de mentorer jag haft på praktiken. Anmäldes innan jag hoppade av lärarutbildningen så jag tänkte varför inte? Har inget vettigare för mig....:)

Hej allihopa!

Då var även jag ute i blogglivet. Får se hur aktiv jag kommer att vara på den fronten?:)

Vem är jag då? 21-åring från hjärtat av Östergötland nämligen Finspång med hockey som det stora intresset. Med favortilaget Brynäs evigt i tankarna. Just nu är det Silly Season som gäller, vilka drar o vilka ansluter. Den period är alltid jobbig innan laget är spikat. Kommer några favoriter försvinna eller inte? Efter den gångna skitsäsongen hoppas jag att det kommande lagbygget och säsongen kommer bli mer lyckad. För är man en hockeynörd som jag så följer ens humör o psyke efter hur laget presterar......

Idag har VM dragit igång för Sveriges del. Motståndet stod Vitryssland för..e motståndare som ger ångestfyllda minnen och för en tillbaka till OS 2002 med en viss Salo i mål. En Salo som för tillfället glömde bort att det var hockey som gällde och istället körde en nick a la Fotboll....Luften har nog aldrig gått ur en som den gjorde den matchen...:S

Även idag såg det svettigt ut, då man låg under 2 gånger under matchen...men Sverigen styrde upp det hela till slut. Brynäs golden boy Bäckis visade även vart skåpet skulle stå med ett mål och många sköna pass under matchen. Hade hoppats att han hade stannat lite till i Brynäs men tycker även det är bra att han drog, för han har utvecklats något enormt där borta....Nu väntar jag bara på att B-Å även anmäler Widing så är jag nöjd


RSS 2.0