Grattis Sigge!

Höll på att glömma, mamma o pappas ena hund fyller 8 år idag. Grattis grattis!


Kahnberg till Brynäs

Det blev alltså Magnus Kahnberg som blev Brynäs första förvärv inför kommande säsong. Det har ryktas ett tag om den tidigare Frölundaspelarens framtida karriär i Brynäs. Det är glädjande att ryktet var sant trots Sundlöv envist dementerat det med orden "Tror du vi har  rånat en bank,eller?". Kahnberg har tidigare tillfört Frölunda många poäng under de säsongerna han har varit där. Kontraktet gäller för 2 år.

Välkommen till Brynäs!

Spänningen är olidlig

Enligt gd.se är Brynäs första nyförvärv klart och ska presenteras idag i Läkerolen kl 14. Nu kommer inte jag att kunna koncentrera mig på uppsatsen. Om jag känner mig rätt, så kommer jag sitta och spekulera i vem det kan vara,haha.

Spänningen är olidlig.. Fortsättning följer...

Första smfinals-matchen i hamn

Sm-finalsserien är inledd och slutade så bra den kunde göra. Minitigrarna var på besök nere i Jönköping. Dock låg vi under in i tredje perioden med hela 3-1. Sen vaknade Brynäs till och kunde efter en snabb vänding ro hem första finalen. En vändning så tog endast 13 sekunder att genomföra. Härligt.

Målskyttar: Calle Järnkrok x2,Simon Löf x 2 och Anton Rödin.

Nu tar vi dem hemma i Läkerolen så är guldet vårt!!

Utflykt

Idag blev det en utflykt till Vingåkers factory outlet tillsammans med finaste M, FavvoTess och hennes H. Hittade inte ett dugg där. Men när  man väl hittade något så kostade de en triljon. haha. M hittade dock det han var ute efter. Bra det. Blev en tur till Maxihuset när vi var tillbaka i Norrköping. Där shoppade jag loss och nu värker det i snåltarmen.;) Blir att leva snålt resten av sommaren:P

Earth hour igår, släckte ni era lampor? Där jag bor släckte man minsann inte, otroligt dålig stil.

Imorgon väntar ännu en ångestfylld veckan, uppsatsarbete står på schemat..bläää

J20 till final...

Passar på att blogga lite när M somnat i soffan och sussar sött. O då passar Junishockey väldigt bra.

Även den avgörande semifinalen skulle komma att avgöras efter full tid. Men Brynäs tog det längsta strået och är nu i final härligt. I finalen väntar Hv 71 och guldet ska kammas hem. Då ska det firas med Champis, haha.

Där satt den

Måste ta en paus från slitet med c-uppsatsen för att nämna att J20 igår efter ytterligaren en suddendeath, kunde ta hem den andra semifinalen. Den här gången var det Brynäs som fick turen med sig. Idag väntar den 3:e och avgörande semifinalen. Det är vinna eller försvinna som gäller. Mot final ska vi. Där om vi tar oss dit, HV 71 väntar.


Nu börjas det..

Av eliteprospects och svenskafans ryktas de om följande spelare:

Staffan Kronwall, back Washington Capitals organisation

Under flera års tid har Brynäs varit ute efter Kronwall, som nyligen blev tradad till Washington. Han har dock inte tagit en plats där heller och efter säsongen går hans kontrakt ut. Brynäs och Djurgården är intresserade. [090312]
Sundlöv bekräftar att Kronwall är ett namn för Brynäs. "Gärna för mig, han gjorde ett bra intryck när han var här, säger sportchefen till Gävle Nyhetsbyrå." [090318]

Robert Rosén, center, Växjö Lakers
Enligt källor har Brynäs scout Tommy Sjödin spanat in Rosén ett antal gånger i vinter. 21-åringen är en mycket spelskicklig center som levererar både mål och assist för Växjö. [090312]

Niklas Olausson, center, Västerås
Enligt källor har Sjödin även scoutat Västerås passningsgeni Olausson, 22. [090312]
Flera olika källor hävdar att Olausson är nära en flytt till Luleå. [090314]

Magnus Kahnberg, forward, Frölunda
Frölundas snurrgubbe Kahnberg ryktas vara på väg till Brynäs. Flera oberoende källor har informerat Svenskafans.com om att han är högaktuell för Gävleklubben. Den numera 29-årige Kahnberg är en tungt meriterad forward som naturligtvis vore ett starkt nyförvärv för Brynäs. [090326]

Juha-Pekka Haataja, forward, Lukko
Flera oberoende källor har informerat Svenskafans.com om att Lukkos poängspruta och tillika landslagsman Haataja, 26, är högaktuell för Brynäs. Den senaste säsongen gjorde han 50 poäng på 58 matcher för Lukko. [090326]

Alexander Hellström, back, Peoria Rivermen
Backtuffingen Hellström, 21, är en spelare som Brynäs har i åtanke, hävdar en pålitlig källa till Svenskafans.com. Hellström kommer troligtvis att bli högaktuell om Brynäs inte lyckas behålla Nolander och/eller Carlsson. [090326]

Erkki Rajamäki, forward, Blues
Finska silly season-sidor pekar ut Brynäs som ny klubbadress för den 30-årige powerforwarden. [090326]

Lindbäck lämnar

Idag blev det officiellt att Anders Lindbäck lämnar Brynäs för spel i Timrå. Där han har skrivit på ett 1 års kontrakt. Även om det känns jobbigt att mista en grym alang som han är. Så är det bara att önska honom lycka till.

En ny version av moi

Från och med idag och en tid framöver är man ljusare än vad man någonsin har varit. Fick ett ryck och ville fixa till hårfärgen då den gamla börjat växa ut. Syrran kom med en idé att jag skulle bli ljusare och lägga i lite blonda slingor. Herregud tänklte jag. Men resultatet blev kanon. Då vet man att man passar i en ljusare hårfärg också. Men vilken tålamod att få upp mitt långa hår ur slinghättan. Haha.

Bildbevis. Dock är ljuset inte det bästa.




Ångest

Har en sådan ångest över C-uppsatsen att jag snart går under. Kommer verkligen inte igång utan går bara och oroar mig över att jag inte kommer att klara av den. Vad ska jag göra då? Då har jag inget att leva av om jag inte får ihop tillräckligt med poäng...Hmm?


Föressten så förlorade J20 efter straffläggning. Surt sa räven...

Back home

Då var man hemma igen då. Blev tidig avfärd från Linkeboda, redan 8.20. Så nu är man redigt trött i mössan. Ska snart bege mig hem till mamma för att låna bilen. För att lite senare åka upp till farmor för att hämta med mig hennes hund. Ska va hundvakt en sväng idag.

Helgen har varit kanon. Lördagen gick i innebandyns tecken som jag redan berättat om. Hann även med min M också:). Söndagen gick också i Leksands färger, haha. Måste ju passa på när man är i samma kommun. Dagen avslutade med fika hemma hos favvoTess.

Ikväll stundar första semifinalen för Brynäs J20. Till motstånd har man valt Djurgården och första matchen spelas på bortaplan. Semifinalen spelas i bäst av 3 precis som kvartsfinalen.

11 timmar innebandy tar ut sin rätt

Igår var jag på plats i Krokek för att heja fram kusin Emmes innebandy lag Dm för flickor 13. Resan startade sin kos tidigt och man var inte så pigg när man kom fram till hallen vid 20 över 8. Första matchen skulle börja kl 9.

Tjejjerna var riktigt grymma och vann alla sin matcher i grundmatcherna och tog sig till semiifinal. Där vi vann lätt med 4-1. Sen väntade finalen och det var lite pirrigt. Men vi körde över dem och vann med utklassningssiffrorna 4-0. Laget de mötte var det laget som vann serien den här säsongen. O de vann vi  över både i finalen och i grundomgången. Måste ösa beröm över kussen som är grym i mål och släppte bara in 4 mål i de 3 matcher av 6 som hon fick stå.

Nu är de Distriktsmäsare i Östergötland för flickor-13. Grattis!

Men shit vad segt de var på slutet och så gott som 11 timmars sittande på en hård träbänk har nu tagit ut sin rätt. Haha..

Semifinal

J20 vann andra kvartsfinalen med 4-3 och avancerade till semifinal...härligt.

Ny design

Nu är den på g. Den nya headern är uppe. Får se ifall vi kan fixa till lite annat oxå. Sanne är grym..

Returen

Ikväll tar J20 emot LHC:s J20 i Läkerolen i 2:a kvartsfinalen. För Brynäs TV har man intervjuat Jacke Silfverberg inför drabbingen.

Nedsläpp kl 19 i Läkerol Arena...



J18 slog Skellefteå med 6-0 i returen igår..härligt!

Allt möjligt

Dagen har spenderats till störst del med systern min och det har varit jättekul. Vi ses inte så ofta längre då hon har flyttat ihop med sin pojkvän och startat ett nytt liv. Så man får ta chansen när tillfälle ges. Vi har lagat mat och suttit vid varsin dator och spelat mot varandra..

Vi har även varit iväg med pappa och farmor för att hälsa på farfar som återigen ligger på sjukhus efter att ha fått åka ambulans förra helgen. Men såg rätt pigg ut när vi var där.

Imorgon bär de av till Linkeboda där helgen ska spenderas. Ska ha lite kvalitetstid med favvoTess och kusiner.

Får be om ursäkt att bloggen blir lite tråkig nu när hockeyn för Brynäs del är slut för säsongen om man nu inte bortser från att J20 och J18 är igång. Klart det blir rapportering från deras framfart i deras slutspel.

Rättelse

Den första kvartsfinalen mellan J20 och LHC:s J20 var igår och Brynäs vann med 5-3. 4 mål utav Leidermark, 1 av Löf. Nästa match spelas hemma i Läkerolen imorgon.

J18 spelar sin andra idag.

Dolda talanger

Idag har jag gjort något som jag har aldrig gjort förut. M frågade ifall jag kunde lägga i blonda slingor i hans hår. På egen risk sa jag och den tog han, haha. Ett redigt pilljobb att få upp hår ur hålen i hättan men jag hade stans tålamod och resultatet blev så bra.

Nä nu blir det sängen är astrött och på köpet ska jag upp tidigt imorgon igen...zznark..:P


Ytterligare chanser till guld..

Idag inledde J18 sin väg genom Sm-slutspelet. I kvartsfinalerna har man fått Skellefteå som mostånd och olyckligtvis vann Saik-arna i sudden death. De har verkligen haft flyt.

På torsdag inleder även J20 sitt slutspel och LHC J20 har man fått i kvarten. Har inte koll ifall man tilldelas eller väljer motstånd i juniorserierna. Men men. Jag tror otroligt mycket på J20 då de har imponerat under seriens gång. Där man även vann grundserien 3 poäng före HV 71, härligt. Kanske man får glädjas av ett guld trots alt. Spännande blir det i alla fall.

Ny design på g..

Har visst en ny design på gång återigen. Spännande..fortsättning följer...;)


I´m back

Har visst varit lite frånfarande några dagar. Men man kan säga att jag har haft annat att göra och inte haft tid;) Igår var jag i alla fall på min första uppsatshandledning inför c-uppsaten och nu cirkulerar en hel del i mitt huvud och jag har redan börjat bli stressad och det känns inte alls bra. Men det är typiskt mig.

Befinner mig hos min favvoTess alias LHCtess, , och har precis vaknat o vad jag har sovit, har kidnappat hennes dator för en stund. Sitter här som ett yrvaket monster haha. Stämingen här sent igår var inte på topp och jag förstår hur det känns. Kvartsfinalerna är färdigspelade och följande lag har gått till semi:

Färjestad
Frölunda
Hv 71
Skelleffteå

Hmmm?

Jadu..man är mållös efter att ha sett melodifestivalen. Hur tänker svenska folket och juryn?? Aja h.e.a.t kämpade tappert och kunde roffa åt sig några 12:or.

Nu får man hoppas att söndagen infinner sig snart, för då kommer M...;);)

H.e.a.t till Moskva tack!


Tjejfest ikväll

Ikväll blir det äntligen av, mina kompisar kommer hit för att se hur jag bor. Är ju på tiden då jag flyttade hit i december 2007, haha. Vi ska se lite melodifestival och så ska JAG bjuda på mat. Får se hur det slutar..;) De som känner mig vet att matlagning inte är någon av mina bästa kunskaper. haha.

Hockey ändå

Fredagskvällen handlade mycket om hockey då pappa och tittade på kvalseriens premär, matchen mellan Leksand-Södertälje. Inte varje dag 2 brynäsare gör de..;) Orsaken till att det bara blev 2 perioder var att mamma kom hem mitt i matchen o skulle se Le´ts dance, haha. Var ju tvungen att visa liite stöttning till M, som råkar vara leksing..;P. Men de gick inte vägen den här gången...


12 mars

Den 12 mars är ett datum att minnas...<3<3

Slutspelat

Då var det slutspelat för den här säsongen. Brynäs stod upp bra i den 4:e kvartsfinalen och kämpade på bra. Återigen gjordes tröstmålet utav Widing. Matchen präglades också utav en del ruffande där det bland annat resulterade i 2 matchstraff. Där Granström fick det ena. Härligt att de visar känslor. Fortsättningsvis får man följa hockeyn från "sidan" och hoppas på en bättre kommande säsong. Man har ju även silly season att se fram emot.

För söta

Blev väckt tidigt imorse och var trött då man återigen kom i säng sent igår.;) Var tvungen att följa med och hämta spån medan det fanns. Är tydligen kris i landet på det nu. Senare när vi lassat av balarna var jag tvungen att titta på nytillskotten på gården. De är för söta.


I brist på annat...

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag mer än att jag mår jäkligt bra för tillfället. Så här kommer fler bilder från när jag var hundvakt.




Tungt

Tung hemmaförlust ikväll och Brynäs dåliga flyt hänger i sig. Av webradion att dömma så hade de många bra chanser. Vi fick till slut in en puck som dömdes bort, humpf!


Roffe was here


Mera tigrar

Min plan för dagen var att kurera mig under mitt täcke hela dagen. Kom i säng sent igår av någon konstig anledning, hehe. Så när mobilen ringde efter 10 var jag skapligt trött. Syrran undrade ifall jag skulle med till Maxihuset. Tackade ja och nu har jag gjort av med lite pengar. Ångest! haha.

På väg till Mc Donalds får jag syn på något bekant på parkeringen, Brynäs IF on tour, Den ena utav Brynäs fina bussar, wiie. O inne var det fyllt av brynäsare, U16 laget. Där Olof Östblom är ass tränare.

Bildbevis:


Finbesök på bortastå

Kom nyss hem efter besöket i Karlstad och Löfberg lila arena. En arena som inte gjorde intryck på mig alls. Riktigt tråkig får man lov att säga. För att inte nämna parkeringen och systemet för att ta sig ut efter matchen. Tror vi stod i en halv timme utan att det hände något. Till slut gav vi upp och åkte åt andra hållet och fick ta en extra tur genom Karlstad.

Matchen då, Brynäs spelade otroligt mycket bättre idag och matchen var jämn. Vi kunde ta ledning tidigt i första perioden och höll den ett bra tag. Dock hade inte Brynäs turen och flytet med sig idag och absolut inte domaren. Rådbjer var riktigt kass återigen. Matchen slutade 2-1 till FBK efter att de fått in två riktiga skitmål.

Vi på ståplats hade finbesök av Sundlöv, skadade Björn Danielsson och Vas som hamnade utanför laget.


Sjukling

Typiskt att tajma in att bli genomförkyld lagom till Karlstadtrippen imorgon. Men allt för Brynäs och ingeting kan stoppa mig. Är otroligt laddad dags att bräcka alla experter, vore så skönt.

Risigt x2

Vaknade imorse och mådde ännu sämre. Men drog mig upp och åkte till skolan. Föreläsningarna var intressanta och man fick träna på att tyda gamla skifter..det var jättesvårt.

o sen var det ju första kvartsfinalen ikväll...Brynäs spelade riktigt dåligt och man satt och blev riktigt frustrerad. Lindbäck var kanon och rädda Brynäs många gånger. Matchen slutade 2-0 till FBK efter mål i tom bur....

Blää

Vaknade med halsont i morse och känner mig hängig. Hoppas de inte blir värre tills på lördag. Skulle ju gått till gymmet imorgon men det får jag skippa.

Destination Karlstad

Idag blev det klart att jag, pappa och tre till åker till Karlstad på lördag, för att bevittna kvartsfinal 2. Det ska bli grymt kul. Både att få se tigrarna igen och att jag aldrig har varit i Karlstad.

På torsdag börjar dock kvartsfinaserien hemma i Läkerolen. Spännande..

Uppladdning

Laddar upp inför slutspelsstarten med låten från Brynäs intro 08/09.


Bättre sent än aldrig

Här kommer lite bilder från kryssningen. Min mobil har varit inlämnad men alla bilderna fanns kvar, tur de

  I bussen på väg till Cinderella.  Kusin och F. 
1                                           2
 
3                                            4                                                                                                                     
 
5                                          6

1. LHCtess och kompis H, på väg i bussen till Cinderella.
2. Kusin och H:s dotter F också påväg;)
3. Bevis på hur bra vår chaufför var, hmm?
4. Lång väntan innan vi fick gå på båten.
5. Utsikt från Cinderella
6. Kusin C hade tur vid spelmaskinerna.

.

Surprise

Valet är gjort och det blev FBK. Nu får man hoppas att vi kan vända den negativa trenden.


Juuso förlänger..

Idag blev det klart att Juuso Hietanen förlänger med ytterligare 2 år. Mycket bra tycker jag:)

J20

Igår innan tåget skulle gå passade vi på att åka upp till Läkerolen för att se Brynäs J20 möta Frölunda J20. Som jag har sagt många gånger gillar jag J20 matcher då det är ett sådant tempo matcherna igenom. Full fart, tacklingar och inte många misstag. Brynäs anförde matchen igenom och hadekontroll och kunde vinna med 4-0. Kul för Jocke Ericsson att få hålla nollan.

Vi sitter där på våra platser och på raden nedanför går plötsligt Markström, Sundström och Jonte Carlsson förbi. inte varje dag man hamnar så nära några tigrar utöver medlemsdagar och liknande. Senare i pausen hamnar jag så gott som bakom Sandin i korvkön och jag tänkte hur ska det här sluta?, haha. Som gräddet på moset traskar Molin förbi med sin son, som det såg ut på väg hem från träningen. Har för mig att han tränar sin sons lag. När vi skulle gå till bilen får vi även Rolf Lassgård med sällskap gåendes efter oss. Vilken händelserik söndag precis i min smak.

Hemma igen

Då var man hemma igen. Saknar redan Gävle vill jag lova. Är trött efter resan och helgens äventyr, missnöjd över tigrarnas inställning i lördags dock otroligt nöjd över J20:s insats idag. Vinst med 4-0 mot Frölunda. Gillar verkligen junishockey, vilket tempo matchen igenom.

RSS 2.0