Viva Espana, Viva Torres

Det blev som jag önskade. Spanien är europeiska mästare 2008. Ett STORT grattis från mig som satt o bet på naglarna så som det var Sverige som var i final..haha..

Snyggt mål utav Fernando Torres a ka El Nino :) Nu ä syrran nöjd, så som hon dreglar över denna pojke...haha....

EM-final

Ikväll vankas det EM-final mellan Tyskland och Spanien. Personligen hoppas jag på att Spanien tar det. För Tyskland tål jag inte av någon anledning. Antar att jag har blivit smittad av pappsen. Får hoppas att Torres och gänget fixar det här och att Fabregas får spela från start. Han är grym och gillar man Arsenal så är det ett måste. Men han kanske är den ultimata inhopparen. För som inhoppare i detta EM har han gjort det bra. Men det återstår att se hur utgången blir..spännande är det i alla fall.

Själv längtar jag självklart till att försäsongen ska sätta igång, den 11 aug anordnar Brynäs skills competition för sina fans. Där ska det tävlas i allt från speed till hårdast skott. Tippar att Widing är snabbast på rören. Är sugen på att åka men jobbar den dagen. Frågan är om det är värt att ta ledigt för det? Ska  till Gävle den 19 augusti sen för att se den obligatoriska försäsongsmatchen...:)

Väntar även på ny värvning..juli månad väntar runt hörnet..den stora godispåsen för alla sportchefer...:D

Nyförvärv..

Kommer ett inlägg tätt inpå. Men läste inte nyheten om Brynäs nya värvning förrän nu. De har tydligen värvat någon ungersk stjärna från AHL. Hmm..är ungern en bra hockeynation. Hoppas de inte kallar detta för ersättningen till Brendl. Men ska inte yttra mig i frågan förrän jag får se honom live och de förhoppningsvis den 19 aug.

Välkommen till Brynäs János Vas!


Ny bebis..

Eller bebis är nog inte rätt ord. Fick äntligen idag min nya mobil som jag har väntat på nu i 1 månad ungefär. Riktigt skönt att äntligen ha en ordentlig musikmobil så att man kan skrota mp3-spelare från stenåldern..haha...

Har jobbat hårt och stressat järnet nu i 2 dagar och tycker det ska bli skönt att vara ledig i 3 dagar innan man hoppar på mastodontpasset 9-20 på tisdag..puh. Tur att man är två om grillandet då för är man "ensam" om grillkunskaperna som jag var i torsdags så får man stressa ihjäl sig. Grilla, plocka ur, plocka in, lägga fram lite i taget, grilla ännu mer, plocka in och ur, lägga fram..slutligen ska man städa både grillrummet och diskrummet och där i melllan ska man hinna med att plocka ost och hålla efter så att det blir snyggt. Uppepå det har man några timmar i kassan. Så nu ska det bli skönt att va ledig ett tag..

Till på råga har jag bränt mig och skurit mig överallt på händerna så nu sitter man här med omplåstrat finger med början till infektion.

Nej nu får jag sluta med detta patetiska inlägg..haha...borde sätta mig framför tv:. och vila hjärnan ett tag....

Bye Brendl

Jahopp då var det fastställt. Brendl lämnar Brynäs för Ryssland trots 2 år kvar på kontraktet. Har hört att Brynäs får 3 miljoner för honom. Det är för lite, han är värd mycket mer än så..men men. Får hoppas att han vill komma tillbaka till Brynäs efter den vistelsen. För han trivs väldigt bra i Gävle och Brynäs...

Igår fyllde farmor år..Grattis grattis! Var där med pappa och fikade. Åt farmors goda bullar och drömmar..mums..:)


Nä..snart väntar jobb, börjar 9 och slutar 5....

Buzzz...

Ikväll vankades Buzz the Sports Quiz på PS2 som jag köpte på Vibis idag. Syrran och pappsen stod för motståndet. Förlorade dock till pappa de tre gångerna. Att förlora till honom gör mig inte så mycket när han är några år i försprång i kunnadet..haha. Men då man går och bli slagen 1gång av syrran är inte humöret på topp. För hon är verkligen gissningarnas drottning. Ingen slår henne. Hon lyckas till 99.9 % gissa rätt på frågor hon absolut inte har någon aning om. SKärpning krävs nu Johanna om du ska behålla din heder...haha.. Får se ifall man ska kräva revansch imorgon..;)

Dock är jag lite besviken över att endast 3 ishockeyfrågor dock upp under de 3 omgångarna vi orkade spela ikväll. Dåligt dåligt.. hoppas det blir bättre på den fronten.

Bokat o klart!

Idag blev det bestämt och klart. Blir en minisemester till Stockholm den 24-26 juni. Passar på att utnytta hotellerbjudandet från medmera-kortet. Hotellet är bokat samt tågbiljetterna. Så nu har man något att se fram emot pånär man jobbar och står i.

Stockholm??

Blir nog att åka till Stockholm senare i sommar för 2 nätter. Känner att man måste komma iväg och göra något roligt i sommar. Vara så där lagom turistig och se sig omkring där historiska museet, livrustkammaren är 2 måsten. Sen verkar det bli Vasa-museet för miljonte gången. Men vad gör man inte för resesällskapet. Var ett tag sen man var där nu så det blir nog skoj. Men måste flörta lite med chefen så att jag kan få ledigt någon av de två fredagarna som är lite ivägen. Men det ska nog inte av några problem får man hoppas. Annars får jag kolla med någon av sommarjobbarna om vi kan byta dag. Är ju bara en dag som det krisar lite.

Nä nu är frågan om man ska se lite fotboll eller om man ska läsa lite istället. Börjar kl 8 imorgon igen. Men sen är jag ledig i 2 dagar.


Nu ska jag sluta gör er utråkade...;)


Grattis gubbar!

Då var draften över. Så här blev resultatet.

Nr 1 i 2:a rundan: Jacob Markström--> Florida Panthers..

Nr 11 i 6:e rundan: Jonathan Carlsson--> Chicago Blackhawks

Nr 15 i 7:e rundan: Joacim Eriksson--> Philadelphia Flyers

Nr 18 i 7:e rundan: Emil Sandin--> Ottawa Senators

Nr 26 i 7:e rundan: Anders Lindbäck--> Nashville Predators


A lot of Brynäs...Mitt hjärta är så stolt....:)




Glad Midsommar!

Hoppas alla får en bra midsommar. Jag ska spendera den som hundvakt. Men ska äta lite god mat, godis o se på film. Så det blir nog bra ändå.

Får se ifall jag och doggarna dansar runt äppelträdet sen, i brist på midsommarstång...haha...


 
Sigge o Knutte..sötast...

Ich bin mude (hittade inte det tyska y:et):)

För trött för att komma på något vettigt att skriva ikväll. Varit fullt upp på jobbet idag, massor av folk, ingen rast, ingen ro. Fast det är ju klart rast har man ju haft:) Jobb väntar även imorgon på självaste midsommarafton. Fast jag ska inte göra något vettigt imorgon ändå. Snart är det fotboll, Tyskland-Portugal, den första kvartsfinalen. Självklart håller jag på Portugal finns inget annat.

Nä nu ska jag sluta innan ni få sm läser detta, blir för uttråkade.

 Får bjuda på lite Bäckis istället..mucho bättre......;)

Haben sie pytt in der pann?

Haha..måste bara nämna en av mina favoritreklamer den för sportbladet. med sveriges bästa sportjournalister, " Zwei pytt in der pann, bitte". Skrattar varje gång den dyker upp. Den andra favoriten är "kama sutra-reklamen", också riktigt rolig!=)

Om kvällens match finns bara ett ord att säga, patetiskt!. 
 
Inför NHL-draften läser man att av de 6 bäst rankade finns 3 måövakter. De spelar inte i vilket lag som hellst utan givetvis i Brynäs. Dessa tre är Jacob Markström 18 år, Anders Lindbäck 20 år och Joacim Eriksson 18 år. Detta gör mitt stolta Brynäshjärta ännu stoltare. Dock ska Markan stanna i Brynäs ett tag till. ;)

Imorrn väntar ännu en arbetsdag. Idag jobbade jag 10-20 och det känns kan jag lova. Tar nog ett tag innan man vänjer sig igen. Imorgon jobbar jag också till 20, sen hem till Portugal-Tyskland. Det kan nog bli en bra match. Heja Portugal!

NHL-draft 2008

Den 20-21 juni äger det årliga NHL-draften rum. Ett namn att hålla ögonen på är självklart Brynäs Jacob Markström som fick sitt stora genombrott den gångna kvalserien. Han kommer att vakta kassen kommande säsong tillsammans med Anders Lindbäck. Ett mycket ungt målvaktspar. Jag tror det kommer gå alldeles upperligt. Personligen tror jag att han kommer gå i första rundan. Han förtjänar verkligen det bästa men han ska dock stanna i Brynäs några år tycker jag.:) Det ska bli spännande att se vilken lag som draftar honom. Det är olidligt spännande....

Ett smakprov:


Working hard..

Då har man återigen börjat sommarjobba igen på kära gamla Vibis. Blev en mjukstart 10-15 och endast 1/2 timme i kassan. Orkar inte
skriva så mkt ikväll för jag är trött. Som vanligt

Får njuta av Widing istället;) Dock lite fjortisvarning på klippet..haha


Sista kvällen i frihet;)

Nä rikitgt så farligt är det inte. Imorgon börjar jag sommarjobba och det ska bli skönt att få något att göra igen om dagarna och at tjäna pengar! Återigen är det kära gamla Vibis jag ska jobba på. Börjar bli något av en elit bland sommarjobbarna. Vi är några stycken som har jobbat 4 somrar nu. Återigen åldersnojja...haha.
Arbetstiderna imorgon 10-15. Börjar med ett sommarjobbsmöte.

Nu väntar lite fotboll...igen...


Snopet så snopet..

Trodde att det skulle bli 1 pinne var idag mellan Sverige och Spanien. Men icke sa nicke i 92:e minuten så lyckas spanjorerna göra mål. Förstår inte för det första hur två backar kan gå bort sig? Lagerbäck tyckte även att det var svensk fripark innan de avgörande anfallet. Själv hann jag inte med och kan inte avgöra om så var fallet? Nu blir det en oerhört tuff match på onsdag. Men det klarar vi gubbar!

Träffade brudarna idag vi åt lite grillat och snackade lite skit. Väldigt trevligt tycker jag. Detta gör vi allt för sällan. Måste bli skärpning på det:)

Imorgon väntar hästtävlingar.....

Wtf??

Niclas Lidström vann som väntat priset för årets back i NHL för 6:e gången. Han var ju även den första europeiska lagkapten som fick vinna stanley cup. Inte illa för en svensk. Grattis säger jag. Zäta blev tyvärr snuvad på konfekten av sin lagkamrat Datchyk (ärsch..stavningen blev sådär..). Inte så farligt för båda var värda att vinna.

Däremot gillar jag inte att Brynäs golden boy Bäckis blev snuvad på priset för årets rookie. Ett pris som enligt mig absolut skulle hamna i läckerbiten Bäckis händer. Men aldrig får man som man vill. Bäckis är ju den bästa i mina ögon. Tycker att han ska komma hem till Brynäs igen. Vad ska du därborta och göra vi behöver dig här hemma nu;). Come home, we miss you.....

Fotboll och fuldag...

Där var matchen slut och Kroatien slog just Tyskland, härligt säger jag. Kul när något udda lag slår en favorittippad nation. Även om man nu inte kan kalla Kroatien för ett udda lag, för dem har ett bra lag. Snart väntar en ny match, inte lika spännande dock. Utan Österrike-Polen två riktiga tråklag. Till på råga på det är båda laget tippade sist respektive näst sist i årets Em. Hoppas det är något annat på tv men det är inte så troligt.

Har en sån där fuldag idag, en dag då man känner sig som fulast i hela världen. Igentligen har jag fuldagar 365 dagar om året men idag känns det som en extra fuldag. Kanske ä dags att införskaffa den där guldfisken. Lär vara det enda sällskapet jag kommer få..haha... Men tar säkert död på stackarn så det är nog ingen idé. :)

Imorrn väntar åter en seg dag...och på måndag väntar jobb igen.....

Sluta särskriv

Är bara tvungen att skriva om detta mellan inlägg om allt mellan silly season och fotbolls em, det enligt mig irriterande företeelsen särskrivning. Surfar runt på nätet och det är ofta man stöter på särskrivning. Det är så fult och man blir nästan irriterad över detta. Tycker man borde dubbelkolla det man skriver, så att detta inte sker. Vissa ord blir så idiotiska när man skriver i sär dem. Ja, jag vet att detta är ett typiskt i-landsproblem och att man har blivit extra allergisk då man läst svenska på universitet. Men det är sant, man riktigt känner hur utslagen kommer då man stöter på detta. Nog om detta nu:)


I kylen väntar ett lass jordgubbar som jag snart ska hugga in på framför Tjeckien-Portugal. Blir att dregla lite lätt över fotbollshunken C.Ronaldo:)

Zlaatan

Där satt den äntligen efter 2 års måltorka i landslagsdressen, snyggt upp i bortre hörnet. Men jag måste medge att Petter Hanssons mål var snyggare. Den skulle bara in i mål och till slut gjorde den det mellan benen på målvakten. Riktigt härligt att se. Bra jobbat gubbar! Alla fick väl godkänt även Daniel Andersson, som jag var skeptikst till innan avspark. Heja Sverige!

På lördag väntar Spanien och det lär bli betydligt svårare. Spanien slog Ryssland idag med 4-1 varav 3 av målen gjorde av David Villa. Dock var jag inte såå imponerad av det spanska spelet, för stillastående vissa stunder...

Ursäkta bilden i det tidigare inlägget ifall ni blev illamående av min uppenbarelse..;)


Laddad!!



Är redo..nu kör vi gubbar!

Vi är svenska fans allihopa

Idag smäller det äntligen. Sverige spelar sin premiärmatch i årets EM, mot Grekland. Jag är en av dem som ska bänka mig framför tv:n. Ska dregla lite extra på Sebastian Larsson om han nu får spela ikväll, en riktig läckerbit i mina ögon. Får hoppas att det blir en bra match och att vi klår ouzodrickarna.

Fotboll är en bra avbytare till hockeyn och hjälper till att stilla abstinensen något i alla fall men inte direkt mycket. Men snart är det augusti och försäsongen drar igång. Men vill se fler värvninagar först, bra sådana. Annars kan sportchefen avgå tycker jag. Vi har inte råd med medelmåttiga värvningar. Även om ekonomin är skral så kan de satsa på en ordentlig till...

Brendl

Det första man får reda på när man fått igång datorn är att Brendl är på väg bort och mitt hjärta börjar att blöda. En stor profil som är ibland uppfattas väldigt slö;), men  elitseriens hårdaste skott. Nu får Brynäs se till att värva något bra som kan i alla fall försöka ersätta skyttekungen Brendl. Men det blir nog svårt. Det får bli att gråta en skvätt sen av oro för mitt älskade Brynäs vid sänggång sen. För Månsson är redan väck och lämnar då Brendl blir det ett stort tomrum...

Jäkla Ryssland med era jäkla pengar som inte låter våra spelare få vara ifred...fy säger jag bara...


Grattis Frida och Robin

Då var man nyss uppstigen efter studentdagen samt fyllekörning igår. Dock inte åt Frida eller Robin utan åt moster och hennes gäng som skulle till Hasselbacken i Regna. Där Arvingarna skulle hålla till. Det blev några turer fram och tillbaka och var hemma 01.50 ungefär och somnade inte förrän vid halv 3.

Studenten samt kalaset gick bra och var kul. Frida var så fin i sin klänning och vågiga hår. Kusinen var stilig i sin kostym.:)

Frida och Robin

Fy fan vad dem är bra....

Ska strax iväg för idag vankas studenten. Både min syster och kusin Robin tar studenten idag. Så det blir ett stort studentkalas senare idag. Ska bli rikitgt kul!. Tänkte passa på redan nu att önska dem ett stort grattis!


Fy faan vad ni är bra,....hurra hurra....


Får se ifall det dyker upp några bilder här sen på en eller två lyckliga studenter...:)


Hörs...


Ja må hon leva...

Idag fyller min syster 19 år, hurra hurra!!, Till på köpet är det nationaldagen med det är inte lika viktigt:P


Obs, Intervju med Widing på hemsidan..;P

Mygg

Har precis kommit ur duschen som var välbehövd efter kvällsridturen på pållen. Så skönt att rida på kvällen nu då det inte är så varmt och att det faktiskt fläktar lite. Blev en tur barbacka och det är inte så skönt på en häst som inte direkt har några ryggmuskler. Till på köpet blev jag myggbiten och nu sitter jag här med enormt stora myggbett som kliar så att jag blir tokig. Så nästa gång ska jag inte har ridbyxorna uppkavlade.

Var tidigare inne och såg när syrrans kompis tog studenten. Det var jättevarmt och mycket folk. Började minnas min egen student med misslyckad studentvecka. Blev sjuk och var så gott som deckad hela studentveckan. Inte roligt! Det är inte klokt att det var 3 år sedan man stod där i sin vita mössa och var jätteglad fast man var sjuk..


Grattis Sanne på din studentdag!

Besök av Sjödda.

Möttes av Sjödda idag när jag klev innaför ytterdörren. Vad trevligt, det är inte alla dagar man får besök utav den nu f.d lagkaptenen i Brynäs. Nu var det inte han personligen som stod där i hallen utan det var Brynästidningen som hade ramlat ner i brevlådan och den ska jag strax njuta av. Önskar att den kunde komma oftare och inte bara 2 gånger per säsong som den gör nu. Kan väl inte va så mycket jobbigare att ge ut ett eller två nummer extra per år. Då skulle jag i varjefall bli glad.=D

Imorrn väntar Sannes student (syrrans kompis). Tänkte hänga med in till stan och se när hon springer ut.

Can´t get enough




Det jag filmade av Takida på Rix Fm Festival. Usel kvalite och en usel filmare...;)
Men det är ju Takida....:)



Bilder

Fortrförande röd och det svider en hel del. Till på köpet ser man inte klok ut av brännan efter linnet man hade på sig. När det röda har lagt sig blir det att försöka jämna till det lite.

Här kommer lite bilder från fredagen och Rix Fm Festival....

Roger o TittiMattias,Takida Fredrik,Takida 

 EMDPatrik Isaksson


Sunburn

Idag har jag varit på hästtävlingar i Norrköping och haft det trevligt i den soliga vädret. Fick se en snygg norrman ta hem den stora Grand Prix-klassen. Men en heldag i gassande sol har satt sina spår och jag är helt sönderbränd och det gör väldigt ont. Men får skylla mig själv då jag inte hade något med mig som skydd för axlarna.

Har av någon lustig anledning kommit in på frikort-spåret, som man kan ha trots att man är singel;) Bra o va förberedd..hahaha...även om det aldrig skulle falla mig in att använda ett sådant. Men kan ju på skoj skriva ner en lista.  Om man har sett vänner så får man ha 5 frikort som man får "ta till". Eller hur man ska se det.

Frikort:

* Robert, sångaren i Takida..ett måste;)
*
*
*
*

Det är så långt jag har kommit...hahah.....

Ni som läser, kommentera gärna och säg vilka frikort ni har?;)


RSS 2.0