Uppe med tuppen

Här sitter jag kl 7 en söndagsmorgon trött som ett as. Mamma, moster och jag ska i väg på vår årliga utflykt till Norrköping horseshow. Min fina M ska tentaplugga så hade tyckte det passade riktigt bra att jag åkte iväg hela dagen, haha.

Lördagen spenderades på Kolmårdens djurpark och vi kunde inte ha fått bättre väder. Solen strålade och jag var med om en "nära-döden-upplevelse- på rovfågelsuppvisningen, ahh. Mina händer skakade efteråt kan jag lova. Mamma o M skrattade så de nästan trillade av läktaren.

Vi var ett gäng som åkte dit. Jag, M, mamma, Syrran, hennes P, moster, mormor, 2x kusin, 2x kusinbarn. Vi hade blivit bjudna av mormors man, medan han var i stugan, haha.

Det blev ett obligatoriskt åk i den nya delfinexpressen. Dock för kort för min smak men lite skoj. Vi hälsade även på Enzos lillebror. Riktigt skrämmande hur lika aporna är oss. Hon gick omkring med den lille som hon vore en människa.

Innan vi åkte hem hälsade vi på hos Bamse.

Hästbebis

Var ute idag och tittade på nytillskottet i stallet. Hon har dock inget namn än...
 
 
   

Hon är riktigt lik mamma Ella:)

Bebisar på löpande band

Grattis till lilla Stroka som fick ett hingstföl igår kväll. Stroka är en av de söta islänningarna som M:s mamma har hemma på sin gård. Nu måste man bara åka dit snart igen:)

Här
finner ni en bild på den lille filuren.

Back in action...tror jag?

Gjorde inte så ont igår dock låg jag på gränsen till feber och var så gott som uslagen ändå. Men i natt svettades den ut och idag är jag nästan på topp;). Så vad händer idag? Antar att jag kommer ha ångest över uppsatsen där jag saknar all motivation vilket ger mig en sådan press, blää. Senare i eftermiddag blir det att besöka kusin Viktor som min fina M ska hjälpa med matten. Var ett tag sen man träffade honom nu. Sen blir det Finspång då ett återbesök på sjukhuset väntar på fredag plus att det är Finsponga marken också.

Vi har nu hittat ett nytt hem åt Blenda och om allt går som det ska, flyttar hon nästa söndag. Det är ju inte alls långt kvar och det gör lite ont i mitt hjärta. Hon har ju varit en del av familjen i 9 år nu. Så det kommer kännas jättetomt.

Föressten i tisdags föddes det en fölis, ett sto. Som ska besökas i helgen. Bilder kommer..!


Smärta!

Bölden visade sig vara en infekterad/inflamerad körtel och läkaren tyckte att den skulle tömmas. Så nu sitter jag här med ett litet dränage och har jätteont. Kan knappt röra ena axeln och armen. (Intresseklubben antecknar)


AjAjAJ

Har haft en böld på axeln ett tag nu och på sistonde tycker jag att den har växt. Nu har den även blivit röd och gör jätteont. Så nu har jag ingen återvändo. Blir till att ringa vårdcentralen imorrn. Kommer säkert bli så att de ska skära upp den. Vilket gör mig så otroligt rädd och nervös. Gillar inte smärta eller sjukhus överhuvudtaget för den delen. Men min kära syster ska följa med mig om de anser att jag måste kolla den.

Helgen i Surahammar har varit toppen och jag ville inte åka hem. Får hoppas att det inte dröjer länge tills man kan åka dit igen.

Håll tummarna för mig imorrn!

Till Surahammar

Idag ska M och jag bege oss norrut mot Surahammar. Vi tänkte hälsa på M:s familj igen. Den här gången tänkte vi även hälsa på hans pappa. Det skulle visst bli middag hos hans farmor imorgon. Har inte bestämt mig för ifall jag ska ta med mig datorn. Annars hörs vi när jag kommer hem igen.

Då var det klart

Ryktena visade sig vara sanna och Sjödin lämnar nu Brynäs för ett jobb för Rögle. Det finns inget annat än att tacka Sjödda för det han har bidragit med. Man kan alltid hoppas att han någon dag återvänder för ett möjligtvis tränarjobb för Brynäs.


Ryktena går

Man kan läsa i Expressen att den nu abdikerade kungen av Brynäs, Tommy Sjödin, ryktas till Rögle. Där den förre Brynästränaren Gunnar Persson huserar. Det är ett assisterade tränarjobb som är på tapeteten. Får se ifall det stämmer.

Ojoj

Igår gjorde jag något som jag inte gjort på mycket länge, räknat procent. O de som känner mig vet att matematik inte är min starka sida, haha. M hade lite roligt åt mina "resultat". Skönt att ha gjort något på uppsatsen. Ska fortsätta nu och ändra mina tabeller lite.

Molinpasset del 3 finns att beskåda på Brynäs TV.

Skatboet fixat

Idag var jag och fixade mitt skatbo till hår, var på tiden vill jag säga. Dock skippar jag färgningen den här gången då färgningen från förra gången fortfarande ser bra ut.

Måste bara säga att nu när det enligt mig är fel årstid,så kommer min blogg att bli rätt tråkig. Men det kommer bli bättre när försäsongen är här. Håll ut.;)


Stress, stress

Just nu är jag delad i två delar. Den första delen är den som mår toppenbra och är såå kär medan den andra delen är relaterad till skolan och mår sådär pågrund av uppsatsen som aldrig blir klar. Tar inte tag i den och jag antar att det beror på brist av motivation. Hur ska jag få tag på den igen? Annars blir nästa address en kartong på gatan, haha.

Föressten på Brynäs TV får man följa lite av Brynäs träning. Del 1 och 2 av Molinpasset har visats, de yngre mot de äldre. Riktigt kul.


Grattis Norge

Jag gjorde det. Jag orkade hålla mig vaken genom hela röstningen i gårdagens Eurovision song contest. I år stod Norge som segare och jag tycker det är kul att ett skandinaviskt land kunde vinna. Sverige gjorde ett bra framträdande och förtjänade mer poäng. Min favorit var Danmark, den låten var helt okej.

Igår var vi och hälsade på Blendas eventuellt nya hem. Det var en mysig liten gård långt ute på landet. Lugnt och skönt. Tjejen som bodde där var jättetrevlig och visste vad hon pratade om. Stora mysiga hagar och stora boxar i stallet. Vill de ha henne så kommer Blenda att trivas jättebra..

Hus- och hundvakt

Föräldrarna är i väg på sin årliga golfresa med kompisarna. Så här sitter man med ett hus, 2 hundar och en pojkvän att ta hand om;)

Idag bär det av på utflykt, ska hälsa på hästen eventuella nya hem. Hoppas det är bra:)

Nu frukostmys..

O så var det förlusterna

Dessa lämnar Brynäs:

Anders Lindbäck-->Timrå (mv)
Joacim Eriksson--> Leksand (mv)

Jonathan Carlsson (b)--> Chicago Blackhawks

Johan Alcén--> Rögle
Mikael Lind--> Okänd klubb
Janos Vás--> Sägs ha spelat klart, men står fortfarande kvar på hemsidan..hmm
Anton Persson--> Oskarshamn
Daniel Widing--> Davos

Truppen spikad

Nu har även Alexander Sundström, Simon Löf och och Anton Rödon skrivit på sina kontrakt för kommande säsongen. Så det följande kommentaren från Sundlöv är att det är den här truppen som Brynäs kommer att gå på is med.

Det har även blivit klart att den talangfulle J20-målvakten Joacim Eriksson går till Leksand med vilka ett 1 års kontrakt har skrivts på. Får hoppas att han får mycket speltid så att han utvecklas ännu mer, så han kan gå tillbaka till Brynäs senare.

Så här kommer Brynäs trupp att se ut. (fet stil, nyförvärv)

Målvakter:
#25 Jacob Markström
#28 Eddie Läck (från Leksand)

Backar:
# 5 Simon Löf (från J20)
# 9 Niclas Andersén
# 10 Peter Nolander
# 11 Juuso Hietanen
# 15 Simon Bertilsson (räknas han som ny för i år??)
# 20 Lars Jonsson (a)
# 22 Jörgen Sundqvist

Forwards:
# 8 Eero Somervouri från Färjestad
# 12 Andreas Dackell (C)
# 13 Emil Sandin
# 14 Stephen Dixon
# 16 Sebastian Lauritzen
# 17 Daniel Hermasson
# 18 Anton Rödin (från J20)
# 21 Ove Molin
# 24 Mads Hansen (a)
# 29 Magnus Kahnberg (från Frölunda)
# 31 Jonathan Granström
# 33 Jacob Silfverberg
# 37 Alexander Sundström




Grattis Ryssland

Världsmästare 2009 i ishockey blev alltså Ryssland. Grattis och tack för att Kanada inte vann. Det gjorde min dag.


Brons,brons,brons

Sverige var betydligt starkare och ville mer i dagens bronsmatch. Där USA såg trötta och slitna ut. Där samma visa upprepades sig. Efter Tre Kronors kvittering var vi mer betydligt bättre där USA så stillastående stundtals, men hade sina vassa avslutningar då och då. Där de till slut kunde kvittera till 2-2. Tills Calle Gunnarsson från blå kunde stänka in 3-2 till Sverige. O Oduya i slutsekunderna gjorde 4-2 i tom bur. Härligt. Ett brons är mycket godkänt, vi har ju slagit USA två gånger om. 

Målskyttar; Loui Eriksson, Mårtensson, Gunnarsson och Oduya.  

Det var den semifinalen

Tyvärr gick det inte vägen igår mot Kanada. Verkar som att det ligger en förbannelse över matcher mot Kanada. För mot Tjeckien var Tre kronor helt suveräna. Men så fort Kanada står på andra sidan så händer något. Tycker synd om Gustavsson som inte fick det lätt, men fick ingen hjälp runt eget mål. En av Tre kronors svagheter under det här VM:et. Men nu väntar en bronsmatch mot USA. En bronspeng ska vi väl kamma ihop? Jag tror på er.

Se där en Semifinal

Tyckte Sverige spelade riktigt bra igår mot Tjeckien, synd på den stora tabben då ett mål släpptes in 5 mot 3. Men det är glömt nu. Gustavsson storspelade i mål och vilka räddningar, det är så att man får rysningar fortfarande. Resultatet slutade till 3-1 till oss. Det fanns perioder under matchen som vi inte tillät Tjeckien komma ur sin eller mittzon. Sådant gillar jag.

Målskyttar i matchen; Weinhandl, Tärnström och Jönsson.


Om domarnas insats finns inte mycket att skriva, det blåste sönder matchen totalt. Dock var de lika petiga åt båda håll.

Kvartsfinal

Ikväll stundar kvartsfinal mellan Tre kronor och Tjeckien. Får hoppas de gör en bra match så att, semifinalsplatsen, blir enkel att fixa. Men Tjeckien är ett kontringsstark lag dessutom har de Jagr i laget.  En som fortfarande är grym.

Ska iväg och titta på matchen hos min partner in crime, Tess.

Ett tips på kvällskvisten

Måste bara tipsa om bandet Shinedown, från USA. De är grymt bra och är värda nga minuters provlyssning. Ni kommer att gilla dem. :)

Handledning

Var idag på förmiddagen på handledning för min c-uppsats. Gick bättre än förväntat och har inte såå mycket jag behöver ändra på. Men deadline på fredag ryker all världens väg och får sikta på att få den klar innan sommaren. Något som tar hårt på mig då jag är en person som gillar att vara klar i god tid.

Ska iväg en sväng snart, måste till biblioteket som tillhör hälsouniversitetet. Får hoppas att jag hittar dit, till sjukhuset hittar jag i alla fall...:)

Bättre sent än aldrig

Har helt glömt bort att i söndags den 3 maj, så firade min blogg hela 1 år. Tänk vad tiden har gått fort och så mycket som har hänt under den här tiden.

Grattis, grattis önskas bloggen....


Widing, off he go

Då var det klart av gd:s hemsida och eliteprospects att döma, att Widing kommit överens med den Schweiziska(stavning?) klubben Davos, för ett kontrakt som löper över 2 år. Tycker att det är tråkigt men förstår att han vill ut i stora världen. Får hoppas att det är Brynäs som gäller när det är dags för Sverige igen. Får ta och önska honom lycka till och tacka honom för sin tid i Brynäs och det han har bidragit med.


Makeover

Min fina M var idag o klippte sig. Fick sedan ikväll uppdraget att återigen slinga håret på honom. Blev grymt snyggt.

Före



Efter



Slingorna syns inte jättebra men snyggt blev det.

Hockey snart

Kl 16 är det Sverige-Frankrike. Det borde vara en lätt match för tre kronor, men man vet aldrig. Det har ju hänt att de har vikit ner sig förr.


Tidig sorti

Blev en tidig sorti igår kväll och jag hälsade kudden välkommen redan efter kl 21. Huvudvärken hade utvecklat sig till migrän som vägrade släppa sitt tag. Fick gå upp på natten och ta ytterligare en tablett. Så idag när huvudet behöver vara som mest på allerten så känns det som bomull.

Det har uppstått tråkiga omständigheter som har gjort att vi måste bli av med vår häst. Igår lades en annons in och vi har redan fått svar och det låter riktigt bra. M:s mamma har även hon hittat en ställe ifall det inte löser sig. Så det känns mycket bra just nu.



Det är visst inte klart än vilket lag vi får möta i kvarten, det avgörs efter matcherna idag.

Mot kvartsfinal

Kom hem för ett tag sen från favvoTess där jag har tittat på hockey. Kul att kusinen vågade sig ner från datorn och gjorde oss sällskap*fniss*. Matchen hade fått stämpeln "ödesmatch" då det skulle avgöras vilket lag man skulle få möta i kvartsfinalen. Sverige stod som segrare och slutresultatet blev 4-1, otroligt synd att inte Jonas fick hålla nollan. Målskyttar blev Oduya, Harju, Johan Andersson och Omark. Nu väntar Frankrike i en kvartsfinal om jag uppfattat det rätt?

Nu är nästa projekt för dagen att bli av med huvudvärken som vägrar att släppa:(

19st

Så många sidor har jag hittills åstadkommit till min c-uppsats. Satt ute i mammas och pappas trädgård igår och njöt av värmen medan jag flitigt plitade ner det resterande resultatet. Så nu är det klart hoppas jag. Dock kom jag igång sent igår med skrivandet men hann med några timmar tills kl var 19. Jag o M hade varit där nästan hela dagen då pappa behövde hjälp med det nya partytältet, och vi förstod varför när vi såg alla miljoner delar som hörde till. Nu ska det skrivas så tangentbordet glöder.

I eftermiddag väntas hockrey på tv, Sverige-Schweiz hemma hos favvoTess.

Valborg med hockeyinslag

Dagen inleddes med en liten sovmorgon, och det måste man verkligen ta vara på då M gillar att gå upp tidigt på morgona. Sen blev det lite uppsatsjobb och jag kom ännu en bit på vägen. Har fått en liten deadline på måndag då min handledare vill ha in det jag har skrivit hittils...kommer bli en svettig helg, suck.

Fick senare ett samtal av mamma som undrade bland annat ifall jag tittade på hockeyn, "jävlar". Hade totalt missat vilken tid matchen mot Ryssland startade. Så när tv:n slogs på att så gott som två perioder gått och det stod 3-3. Innan tredje skulle börja åkte vi iväg till favvoTess där vi skulle ha valborgsmys så den bevittnades där. Blev riktigt spännade med matchen slutade 5-5 vid full, efter att Sverige kvitterat 1 min kvar. Matchen skulle komma att gå till förlängning där tyvätt Ryssland drog det längtsa strået. Så nu får vi möta Schweiz på söndag. Vilket drag det kommer bli på läktaren.



RSS 2.0