I made it

Jag klarade tentan, wieeeeeeeee!!!!!!!!!



En dask i "modoröven"

Där kom ännu en vinst efter en svängig match i Läkerolen. Brynäs hade en 3-0-ledning men Modo kunde reducera några gånger med hjälp av bland annat dvärgen Zuccarello Aasen, som når upp till knänen på de övriga ute på isen. Men Brynäs tappade aldrig sin ledning utan kunde tillslut vinna med 5-4. Det medför att vi fortsätter som serieledare ett tag till. Underbart! Jag njuter av varje sekund upp i toppen.

Målskyttar i Brynäs: Dackell, Widing, Lind, Dixon och Sundqvist.

Notera att Alcén var tillbaka efter sin handledsskada...bra för honom...=)


Home safe

Darling kom äntligen hem igår efter en lång resa från Oslo. Så nu är han tillbaka i Sverige igen, så underbart. Så framåt 23 igår kväll kunde jag slappna av efter att ha fått ett sms att han var framme. Måste erkänna att jag nog en av världens nojjigaste personer satt på helspänn hela dagen igår och hoppas innerligt att jag inte skulle få ett hemsk sms eller telefonsamtal. Jag har så många märkliga sidor, fråga bara min mamma haha. Tur att darling står ut med mig än så länge, och fortsätter och göra det.

Snart väntar stallet och lite senare Brynäs-Modo, får börja ladda lite smått nu. För mer poäng vill jag ha så vi kan fortsätta och ligga i topp.

12 min & 46 sek

Precis så lång tid tog det för Brynäs att vända 3-0 underläget till 4-3 vinst mot Rögle borta. Jag sitter här och är fortfarande stolt som en tupp och njuter av att se Brynäs som serieledare. Jag vet att endast 5 omgångar har spelats och 50 stycken återstår. Men man måste passa på och njuta och höjja sitt älskade Brynäs till skyarna när tillfället ges. Det är inte ofta man lyckas vända och vinna 2 matcher i rad. Vilket självförtoende och vilken energi detta ger laget. Underbart!

Men vill inte se några "gratismål" ges bort i fortsättningen....bättre o daska till dem direkt....



Imorgon väntar Modo hemma i Läkerolen kl 19.


En karamell att suga på...

358 SVT Text         Lördag 27 sep 2008
ISHOCKEY Elitserien (55 omg.)       

27/9  Linköping   - Timrå       4-5   
      Rögle       - Brynäs      3-4   
      Modo        - Djurgården  6-3   
      Skellefteå  - Södertälje  3-1   
      Luleå       - HV 71       2-3   
      Färjestad   - Frölunda           
     
        S  V  O  F VÖ  GM  IM   P
1 Brynäs    5  3  1  1  1  14- 12  11
2 Linköpin  5  3  1  1  0  18- 15  10
3 Skelleft  5  2  1  2  1  17- 13   8
4 Timrå     4  2  1  1  1  16- 14   8
5 Modo      5  2  2  1  0  15- 13   8
6 Färjesta  4  2  1  1  0  10-  9   7
7 HV 71     6  2  1  3  0  18- 19   7
8 Rögle     5  1  2  2  1  16- 16   6
9 Södertäl  5  1  3  1  0  11- 12   6
10 Djurgård  4  2  0  2  0  11- 13   6
11 Luleå     5  1  1  3  0   9- 13   4
12 Frölunda  5  0  2  3  1   9- 15   3


från: http://www.svt.se/svttext/web/pages/358.html


Lite hit och dit..aja..blev så när jag klippte och klistrade..

Upp i topp

Såg mörkt ut efter 2 perioder då Rögle ledde med 3-0och jag såg inget ljus i tunneln. Men sen hände det, Molin reducerar till 3-1 sen ramlar målen in och Brynäs kan till slut vända och vinna med 4-3. Jag är så otroligt stolt och nöjd över lagmoralen, precis som Widde nämner som en orsak till vintsten, när han intervjuas efter matchen. Tack för en underbar kväll Brynäs. Övriga målskyttar, Hansen, Widing och matchhjälten Hietanen. SÅ underbart!

LHC fick stryk idag utav Timrå vilken medför att Brynäs går upp i topp i tabellen med LHC 1 poäng efter sig. Härligt!

Röuugle-Brynäs 27/9

Ny match i eftermiddag och idag väntar Rögle. Detta kommer bli en tuff uppgift då Rögle har överraskat hittills. De har ju bland annat spöat Färjestad med 4-1. Till på köpet har vi 3 ex-brynäsare i laget i form av DJ, Salle och Sebbe Karlsson.
Så nu blir det att ladda gärnet inför matchen och hoppas nerverna tillåter mig att lyssa på webradion.


Nä nu ska jag fortsätta att städa....

Brölet från skogen.

Var uppe i ottan även den här morgonen och det var stallet som lockat mig ur den varma sängen. Motionera Ellabus stod på schemat idag och som vanligt blev det en tur i skogen i brist på ridbana. Hade inte kommit alls långt på grusvägen då jag tyckte mig höra ett bröl på skogen. Blev självklart rädd då det fick mig att minnas då en kompis till mamma blev jagad av en ilsken älg under en av sina ridturer just i den här skogen. Oh my god tänkte jag, vad kommer nu? Har älgarna bebisar nu eller är det bara PMS eller ren och skär kåthet som råder i skogen? Satt och svettades i sadeln och bad till högre makter att det inte skulle dyka upp en älg på vägen med mig som måltavla. Försökte dock att lugna ner mig så att det inte skulle smittas över på pållen. Men hon reagerade inte avsevärt mycket på mitt hyperventilerande på hästryggen..haha. Fattar inte hur lättskrämd man har blivit på sistonde. Det kanske är något som kommer med åren? Vad vet jag? Haha.

Sandin the Lumber Jack

Vilken insats av gubbarna ikväll. Vända 0-2 till 3-2 vilken prestation och vilken överkörning i 2:a perioden. Satt och gapade och skrek och jublade framför tv:n. Ja, pappa fick komma och hämta upp mig efter styrelsemötet han var på. Kunde inte hålla mig för man måste ju passa på när Canal plus visar en Brynäsmatch som huvudmatch.

Kul för Emil Sandin att inte bara få göra 1:a elitseriemålet utan även 2 i samma match. Grattis säger jag och hoppas att puckarna fortsätter att ramla in nu. Övrig målskytt var Nolander. Väldigt kul att det är backarna som gjort de flesta målen hittils.

Kvällens andra höjdpunkt är att Hv ännu en gång den här säsongen åkte på torsk hemma i Kinnarps. Den här gången mot Skellefteå. Hihi..detta väger nästan lika stort som en Brynäsvinst, men bara nästan.

Ny match och nya tag på Lördag, då väntar Rögle borta, med tre ex-brynäsare i laget. Det kommer bli en tuff uppgift.


Höll på att glömma, Lindbäck gjorde en kanoninsats ikväll. Kuul...

UPDATE: Verkar som Granström fick Sandins "andra" mål..men men.....:P

Miss!

Herrejisses, hur kan jag missa detta?  Canal plus visar Brynäs- Timrå ikväll och jag har totalt missat det. Nu står jag i valet och kvalet. Ska jag orka åka hem till föräldrarna för att se matchen där eller stanna här och följa den via nätet? Gah, hur ska jag göra?

Fortsättning följer....


Skogshuggardags!

Jahopp då var det dags att kapa tallarna denna afton. Inte långt kvar innan nedsläpp och jag börjar bli skapligt nervös. Hoppas på 3 poäng ikväll så att jag slipper brottas med min PMS. Mitt humör är inte att leka med för tilfället, so beware.

Dagens stora nyhet är att Markström bänkas och Lindbäck får chansen. Inte mig emot för Lindbäck är en stor målvaktstalang också. Håller tummarna för att han får visa vad han går för och att backarna hjälper till och så en kompis sa" Inte ser på uppe på läktaren när skridskorna jobbar"  Så var det tydligen i den förra matchen, enormt mycket stillastående. Ikväll vill se annat.

Radiosporten och jag har stämt träff ikväll.

Det tar sig

Är nu uppe i 4 prenumeranter på bloggkoll. Det går som sagt sakta men säkert uppåt. Men vilka är ni? Jag vet en, men ni övriga?

1 månad

Ur all tristess efter förlusten igår så firar jag och älskling hela 1 månad idag. Hurra hurra! Tack älskling för att du finns i mitt liv och vill ha lilla jag. Du gör mig så glad och lycklig. Snart är du hemma i kära Sverige igen och jag längtar som besatt.

No words

Finns inte så mycket att säga. Nya tag på torsdag.

Kör så det ryker..

Match ikväll igen och motståndet står Djurgården för. Är riktigt laddad nu och samtidigt rejält nervös. Hoppas flytet Brynäs haft fortsätter ikväll och att 3 poäng tas. Kl 19 är det nedsläpp, kör så det ryker Brynäs!

Nej nu ska jag iväg och vara barnvakt...hoppas de små liven på 5 år och 10 mån är snälla ikväll...=)

Wikegårds lista

Har precis tittat på hockeykväll med den obilgatoriska Wikegårds top3-lista. Listan toppades med glädje utav Brynäs kung Jacob Markström. So proud.


Föressten var har alla kommentarer tagit vägen. Har inte fått några på länge nu...

Kors i taket

Aftonbladets Wennerholm är riktigt vänlig och positivt gentemot Brynäs och jag är chockad. Tror då aldrig att jag läst ett positivt ord från den mannen. Så idag blev man riktigt glad av att läsa. Extra varm om hjärtat blir man av att läsa att Wennerholm skriver att Brynäs spelat ut Hv totalt i 2 perioder med en rolig hockey som på den gamla goda tiden. Jag njuter av varje bokstav.

Imorgon väntar Djurgården hemma i Läkerolen och samma lag som mot Hv ställs på isen. Bra att inte ändra ett vinnande lag.

Börjar även inse att skita i och försöka få hem Honken är ett smart drag, för då har vi inte fått nöjet att visa upp the one and only Markström. Är så jäkla imponerad av denne målvaktskung.


Föressten tenta idag och det gick bortom förväntningarna och jag har en bra känsla. Dock brukar detta betyda att det gick åt helvete rent ut sagt. Men får hoppas att det inte stämmer den här gången. Håll tummarna nu att det kommer tillbaka ett G på tentan.

Hanna rules

Ingift släkt. Hon är grym..=D

Mohahaha

Brynäs did it again. Idag åkte HV skjuter snett på dask o rövva. Så jäkla underbart. Premiärmatchen slutade även den med vinst dck efter sudden men vad gör det. Just nu ligger vi tvåa efter Linköping och så underbart att ligga på den övre halvan även om det är efter två spelade matcher. Hoppas flytet håller i sig och att vi fortsätter att vinna. Djurgården väntar i nästa match. Can´t wait.

Då var man även hemma från bsöket i Oslo och älsklingen. Underbart och mysigt. Dröjer inte länge förrän han flyttar hem och jag läängtar så mycket. Avståndet blir a lot kortare och han kan spendera mer tid hos mig....


Tenta imorgon wish me luck guys...

Mot Oslo

Sista inlägget innan jag far mot grannlandet i väster. Får hoppas att tåget går i tid så att det inte krånglar som sj har förmågan att göra. Kan blir ngt inlägg från Oslo..annars på återseende när jag kommer hem igen.



Ikväll är det äntligen dags..elitseriepremiär, Brynäs tar emot Färjestad kl 19 i Läkerol Arena...

BRA grejj

För varje bloggare som skriver ett inlägg och länkar till uppdragbarn.se så skänker Vattenfall 20 kr som oavkortat går till World Childhood. Så kör så det ryker...

Hahaha

Hur kan man vara så upp i sig själv, så jäkla blåögd. Syftar på det Aftonbladet skriver om den enkät man låtit spelarna i de olika lagen svara på. Frågan löd vem man tyckte filmade mest? Vinnare med12,5 % av rösterna är Hv egen snubbelgubbe Martin Thörnberg. Har då aldrig sett någon filma så mycket som han. Blir lika förbannad varje gång. Visst förstår jag att han nekar men till och med min farmor skulle se att han filmar. Ramlar lite extra då och då. Minns diverse situationer från slutspelet där han filmade hejvilt på isen. Men vad kan man begära av ett sådant lag? Fair play är något jag värderar högt i alla fall. Finns dem som borde ta efter.

Kaptenen talar...

På hemsidan kan man idag läsa en intervju med nye lagkaptenen Dacke om hans tankar och förhoppningar inför den nya säsongen, som startar imorgon mot Färjestad. Man får uppfattningen att laget är avslappnat och är taggade inför morgondagen. Bra att veta att man lagt den nerviga kvalserien bakom sig samt att man inte tar åt sig alla så kallade experters nederlagstippande och väntande krigandet om platserna i botten. Men jag vet att mina tigrar kommer att knäppa alla pessimister på näsan för vi ska bosätta oss över slutspelsstrecket...



Idag kvar....imorgon kl 19 då är Gevalia mot Löfbergs lila, tigrar mot Vargar...upp til bevis...

Liten makeover

Då var man svartare än natten, men det är nog att ta i. Men mörk är jag i alla fall efter att syrran varit snäll o haft i hårfärgen jag köpte för några veckor sedan. Bättre sent än aldrig haha. Blev riktigt nöjd och hoppas att darling blir det med. Ska bli kul och se hans reaktion på torsdag då jag anländer efter 6 timmar och 31 minuter sammanlagt på buss och tåg.

Nä nu ska jag nog slötitta lite på champions leauge, alltid kul att se Zlatan in action...Jag och Markström vi diggar Zlatan the king...:)

Inte Honkens kväll...

Jahopp där blev Honken utbytt efter att ha släppt in 5 mål efter snart 2 perioder i premiärmatchen mot HV. Så kan det gå när man har en indian på bröstet istället för Brynäs anrika emblem. Känns fortfarande lite tungt att se Honken i fel tröja. Men efter den här starten så kan man lugna sig lite. Dock är det ju första matchen samtidigt som hela Frölunda verkar ha problem med spelet..Enough om det här.. Full fokus på Brynäs premiär på torsdag..snaart.

Där du andas...

Där du andas
Där du älskar
    Där vill jag leva..



Från Arn-Riket vid vägens slut.

Helt frälst i den här låten den är så vacker.

Hästskrälle

Tog insläppet i stallet idag istället för mamma för att vara snäll mot henne. Tar som jag alltid har gjort hästen E först och tar min sist. Men idag vet jag inte alls vad som flög i henne för hon blev alldeles knäpp. Far omkring och brallar runt i hela hagen och det slutar med att hon är dynghalt igen. Kunde knappt gå in och vill inte stödja på hoven helt. Vi som trodde att hon var på väg och bli kvitt den förra hältan hon hade. Men icke sa nicke.. Blir hon inte bättre så blir det att fara iväg till veterinären och det är inge höjdare alls. Pållen verkligen hatar att åka transport och lastningen blir alltid en cirkus.. Så håller tummarna för att hon blir bättre...

Ursch, fy och blä

Sitter här med en lätt illamående känsla. Skulle förut ta reda på reklamen som damp ner i brevinkastet i morse. Det var det gamla vanliga såsom annonsbladet från Coop och diverse andra ställen. Längst i botten låg något som fick mig att flämta till. Det var en tidning från LHC som förtydligade att snart är det dags för nedsläpp. Den åkte direkt i soporna. Börjar bli riktigt trött på att bli förpestad med sådant bara för att man råkar bo i östergötland så vill man inte få sånt här i brevlådan. Skicka det till folk som bryr sig istället för masspropanganda......

Man får hoppas att jag inte kommer bo så länge till i Östergötland för jag står nästan inte ut längre..haha...


Jag skäms nästan..

Haha...har blivt så förälskad att jag nästan gått och blivit beroende av kärleklåtar och fjollfilmer. Sitter och lyssnar på Sonja Aldén-låtar hela dagarna. Idag har jag hunnit med två fjolfilmer full av kärlek..fniss..Så kan de gå...hihi..




För nån som du kan jag lämna allt jag har....

Saaknar dig...

Ajjdå!

Läste precis på aftonbladet att Bäckis har skadat sig på träning och stukat vristen rejält. Det skedde tydligen i samband med en krock med målburen. Otur säger jag och önskar att Bäckis blir bra snart, så att han kan glänsa på isen även kommande säsong. Tyvärr störs ju uppladdningen nu när han inte kan vara med på isträningen. Har hela tiden sagt att det är hemma i Gävle och Brynäs han hör hemma. Så kom hem snart....

Bloggkoll

Såg förut att jag nu har hela 2 prenumeranter på bloggkoll. Det går sakta men säkert framåt..haha.

Lägg gärna till mig där....www.bloggkoll.com....:)


uppe bland molnen

Jag skäms, hade totalt glömt bort att Brynäs mötte Leksand igår, i genrepet inför elitseriepremiären nästa vecka. Det kom jag på i morse. Dock hör ju Leksand hemma i allsvenskan glöm inte det. Brynäs vann stabilt med 2-0. Målskyttar var Lars Jonsson och Janos Vas, bra gjort gubbar. Vi knäcker Leksand som Leksand knäcke(r)-bröd.

Det är min älskling som får mig ur fokus.Svävar uppe bland molnen och förlorar kontakten med omvärlden. Du är det bästa som har hänt mig och jag är upp över huvudet förälskad i dig.

Hoppas dock att jag återfår lite fokus nu när hockeyn drar igång på riktigt...;P

Ont i halsen

Vaknade imorse med mer ont i halsen. Som vanligt är det bara på den ena sida av halsen. Tur är väl det för hade antagligen inte kunnat svälja annars. Nu ska jag se till att bli frisk för på torsdag ska jag åka till Oslo och min älskling. En lång resa utmärkt för tentaplugg..har ju egentligen tenta måndagen därpå men kunde inte hålla mig längre..;)

Stallet väntar idag igen och får se om jag rider så "avancerat" idag, blir nog bara till att skritta ut. Orkar nog inte så mycket mer. Men gu så kallt det var i morse höll på att frysa ihjäl. Kommer bli riktigt kul att ha stallet imorgon bitti om det ska vara så här kallt...uhuu....

2x Premiär

Ja så kan man kalla det. Bokade idag tågbiljetter så att jag kan åka till min darling i Oslo nästa vecka. Att jag kallar det för premiär beror på för det första att Brynäs inleder säsongen hemma mot Färjestad. För det andra så har jag aldrig varit i Oslo någon gång. Så den 18:e smäller det...can´t wait....

Coach Jojjo

Har nu suttit och formerat mina lag för säsongens upplaga av dreamteam. Vissa var givna andra inte...svårt att pussla ihop så att det inte blir för dyrt. Men nu tror jag att jag fått ihop mina två lag nu är det upp till bevis att de går vägen. Det kommer antagligen bli några byten under säsongen...så det är bara en första gallring det här..:)

Risig morgon

Suck vaknade med ont i halsen och mår därefter. Blir ju inte bättre av vad man skrev om Brynäs i hockeybilagan, men men Brynäs kommer knäppa de så kallade experterna på näsan. Sådäså...

Ska snart gå iväg tillb bussen för en tripp till Linkeboda. Vi ska på någon exkursion idag som är obligatorisk. Annars hade jag varit hemma...

Årets bibel är här

Elitseriebilagan 08/09 har kommit och jag har naturligtvis varit och köpt den. Nu ska den lusläsas och säsongens dreamteam ska formas. Vilka håller måttet för team Jojjo den här säsongen. Nåja lagnamnet är inte fastställt ännu...vi får se vad det blir;)


Rejält uppskrämd

Det blev visst sent igår, kom inte hem förrän kvart i 2 på natten. Var hos mamma och pappa en sväng igår och lite senare kom min syster och hennes pojkvän. Vi och mamma satt i köket och spelade kort och snackade om allt mellan himmel och jord. Även om diverse skräckisar och speciellt en som P, syrrans kille hade sett. En film som tydligen var verklighetsbaserad och gick ut på att man inte hade någon form av kontroll. Jag som är en otroligt kontrollmänniska blev rejält uppskrämd. Blev inte bättre av att han satt och sa diverse saker såsom "Har du koll på ifall de finns någon i lägenheten nu när du kommer hem?", "  Tänk dig när du gå uppför trappan i trapphuset och du hör källardörren stängas.."....osv. Var tillslut så jäkla rädd att P som skjutsade hem mig, fick köra ändå till porten. Öppnade dörren och väntade tills jag tänt lampan i trapphuset för att kontrollera att det inte fanns någon där innan han kunde åka. Väl hemma gjorde jag iordning mig i rasande fart och dök ner under täcket och vågade inte röra mig..shit. Minns inte när jag var så här rädd sist. Rädsla är en sådan hemsk och obehaglig känsla.


På tal om något helt annat så finns det en intervju med János Vas på hemsidan. Blev riktigt imponerad över att han pratar så bra svenska, och att han anstängt sig borta i NHL att behålla den.

Miss my darling

Nu har min älskling åkt hem igen och jag längtar ihjäl mig redan. Fattar inte varför tiden jämt ska gå så fort när den annars går så sakta. Nu får man hoppas att tiden går fort tills vi ses snart igen....

Till min älskling....::


Update

Brynäs slog Modo med 2-1...wiee...bra gubbar...=)


Nu blir det bio...ciaoo


En snabbis

Var tvungen att skriva ett snabbt inlägg.

*älskling här
*Brynäs förlorade med 2-1 mot Tallarna....suck

Idag väntar Modo...go gubbar

Äntligen Fredag

Äntligen är det fredag. Snart ska jag bege mig iväg till skolan,ännu en bussresa för mig.

Kommer inte blogga så mycket i helgen eller snarare blir det inte någe alls. Min älskling kommer till mig så....;)

Vinst=D

Brynäs vann kvällens match mot Sundsvall i SCA-cup med 2-0.. Trodde inget annat än att de skulle bli vinst. Målskyttar för Brynäs blev Micke Lind och Ove Molin. Gött gubbar. Imorgon väntar Timrå.

Hockey it is

Kan konstantera att fotboll inte är min favvosport direkt. Händer ju ingenting på planen, så segt så. Satt o frös igår på matchen och väntade på tacklingar, slagsmål och utvisningar, haha. Men kom snabbt på att det var ju tråkfotboll på plan.;) Vi åkte hem efter första halvleken, tur det för LFC fick storspö. Inte för att det gör mig något.

Idag börjar SCA-cupen för Brynäs del och Sundsvall står för motståndet. Ska inte vara några problem anser jag. Gårdages match mellan Modo och Timrå hade tydligen enligt expressen gått vilt till. Slagsmål och en knockad domare, that´s my kind of sport.

Bojkott minsann

Får bli lite skärpning nu här i bloggen. Måste skriva mer om hockeyn. Men det kommer bli mer o mer nu ju närmre nedsläpp 08/09 man kommer. Den här veckan deltar Brynäs i SCA-cupen där Sundsvall hockey står som värd. Övriga deltagare är Timrå och Modo. Man får hoppas att Brynäs har blivit mer samspelta och inne i den nya tränarens spelidé. Jag har svårt att tro att de inte har det.:) Stephen Dixon, det kanadensiska nyförvärvet har även fått mer tid att komma in i laget.

Gick in på aftonbladet och fick nosade reda på dagens hockeynyheter. Där en handlade om SCA-cupen och bland annat en elitdomare med sina linjemän hoppat av turneringen på grund av att Sundsvall gått vid sidan av gällande regler och avtal. Tycker även som en avde som kommenterat artikeln, att domarna borde vara glada att de har jobb för många av dom håller inte bra standard alls, hoppas de blir skärpning den kommande säsongen. Men det har jag svårt att tro.

Nu väntar en föreläsning, har till och med två idag.

Omväxling

Befinner mig alltså just nu i Linköping och bloggar live därifrån. Umgås med min favvoTess och kusinerna och har det bra. Det jag menar med dagens rubrik är att jag ska gå på fotboll imorgon, händer alltså inte så ofta. Men kusinen har fått gratisbiljetter så det säger man inte nej till. " Toppmatch" är det ju också i damallsvenskan, LFC tar emot Umeå IK hemma på folkungavallen. Enough said om fotboll inte min sport, men går att titta på...

Saknar min älskling...hihi...vågar äntligen kalla honom för de nu, dock har vi inte varit tillsammans så länge, men kan inte hålla mig längre.  

RSS 2.0