Då var det dags igen.

Idag kom domen mot Granström.  Han blir avstängd i 2 matcher efter i domarens ögon för hårda tacklingen. Jag kan inte bli annat än irriterad. Vart är hockeyn på väg? Ska tacklingar förbjudas helt och att det ska bli någon blandning utav bandy och konståkning? Jag läste en väldigt intressant artikel som jag för tillfället inte kan inte länken till. Så fort jag letat reda på den så länkar jag till den här.


Tycker det var dags igen!

Med ett försök att byta bloggportal och försök till innehåll så tyckte jag att det var dags att kicka igång Bifjojjo igen. Hockeysäsongen är ju igång för fullt och det har redan hänt en hel del utropstecken vill jag lova!!

Det ena skedde igår när jag för första gången den här säsongen var på plats i Läkerol Arena för att delta i hockeyfesten 2011, Brynäs skulle ta emot Linköping. Domarnivån i svensk elitishockey har spårat ur totalt. Precis som Wikegård själv skriver att de har fått någon slags nojja när det kommer till huvudtacklingar, speciellt gällande Brynäs då Bertilsson fick matchstraff och senare en längre avstängning, dock nu hävd då Brynäs har överklagat beslutet. Tillföljd av att Modos Madsen endast fått några få matchers avstänging för sin huvudtackling. Granströms tackling mot Figren i Linköping var knappast en huvudtackling och knappast ens värd en 2 minuters utvisning. Figren själv säger att det var visiret som tog illa och ledde till att det började blöda.

Vi får nu vänta in nämndes beslut kring Granströms "huvudtackling". Hoppas de inser att Svensk hockey är på väg mot det sämre, på att domarkåren håller på att spåra ur..

Vi får se vad "domen" blir...


RSS 2.0