Imponerande

Såg mörkt ut igår mot USA då tre kronor låg under med 5-2 in i tredje perioden efter 4 raka mål av USA. Men inhämtningen inleddes av Mange Johansson och följdes därefter av Niklas Person till M:s stora förtjusning och han fick vara en stolt leksing. Då denne Persson tillhört Leksand sen juniortiden. Men via LHC nu ska ut på äventyr till Ryssland. Weinhandl kvitterade och Huselius kunde sedan avgöra i sudden. Vilken vändning, starkt jobbat av gubbarna. Godkänd insats av Jonas Gustavsson i mål efter några vassa räddningar, bland annat en blixtsnabb plock.

Sammanfattning
1-1 Mattias Weinhandl
2-1 Marcus Nilson
3-5 Magnus Johansson
4-5 Niklas Persson
5-5 Mattias Weinhandl
6-5 Kristian Huselius SD.

Självklart ska några USA-mål in med de är ointressanta. ;)

Grymt imponerad över Tre kronors moral och det borde ge ett gott självförtroende då man möter Ryssland idag. En match som kommer blir tuff, väldigt tuff. Hela laget måste lyfta sig många snepp.

Bita i det sura äpplet..

Idag är det dags att bita i det sura äpplet och ta tag i resultatdelen på uppsatsen. Var i Vadstena igår och fixade det jag tror är det sista jag behöver. Hoppas min handledare tycker min ändring på inriktning är vettig. Ska ha ett möte med henne idag. Kunde inte hålla mig så jag åkte till M redan igår, saknar honom så enorm när vi är från varandra. Är en sådan trygghet att vara i hans närhet.

Hockey ikväll, Sverige-USA kl 20. Det får inte missas.


Pinsamt är ordet

Finns bara ett ord att säga om matchen igår..pinsamt! Nya tag imorgon då jag tror matchen mot USA äger rum. Spelar de som mot Lettland då, då är det kokta fläsket stekt.

Atlantas och Tre Kronors Tobias Enström utsattes för en respektlös tackling när han stod med ryggen vänd inåt från isen. Resultatet blev 10 frakturer i ansiktet, ett krossat ansikte minst sagt, Sådana tacklingar gör mig så förbannad. Det skyldige letten fick inte ens utvisning, då han borde ha haft matchstraff. Jag har för mig att om det kommer blod så blir det automatiskt utvisning? Jag har för mig att det till och med borde bli matchstraff?

Ska snart bege mig till Vadstena...hoppas det är sista gången...

Läck på plats

På hemsidan finns en intervju med Eddie Läck, som var på plats på Läkerolen i veckan som var. För att prova ut målvaktsgrejjor och antagligen känna lite på atmosfären i nya hemmaarenan.

Bytte ut mot en mer somrig Läkerol;)

Lyckalyckalyckakärlekkärlekkärlek


Första avklarad

Igår inleddes VM för Sverige och Österike stod för motståndet. M och jag var hemma hos mamma och pappa och såg matchen. Sverige började matchen riktigt bra och efter första perioden så ledde man med 3-0. Men i andra så slog man av tempot, inte ovanligt när det gäller Tre kronor särskilt mot lite sämre rankade lag. Periodens enda mål fick Österike då Honken var skymd. Men i tredje ökade man tempot återigen och åkte mer skridskor, och den perioden kunde vi vinna med 4-0 och matchen slutade efter enkel huvudräkning med 7-1 till Tre Kronor. Linus Omark och Johan Harju var outstanding och producerade 7 poäng tillsammans. Man får hoppas att de fortsätter så här bra om inte bättre. Idag skulle Kristian Huselius ansluta till truppen och man får se vad han kan tillföra.

Nu blir det lite kladdkaka innan jag ska åka iväg och jobba, fick en tid idag 12-16.

Fåfänga?!


Hockey-VM

Det börjar närma sig nu, imorgon är det nedsläpp mot Österrike, 20.15. Jag är en som kommer att bänka mig framför tv:n. Hela truppen är fortfarande oklar, 6 spelare har fortfarande inte blivit anmälda till truppen. Inga Brynäsare är anmälda, då Widing och Jonsson inte ens fick följa med, men men. Jag tycker det kan vara bra. Kan ju alltid hoppas att klubbarna tappar lite intresse vilket gör att han kan stanna i Brynäs 1 säsong till. Men av rykten som cirkulerar så finns det inga pengar kvar till honom. Det tycker jag bara ska finnas där. Sådäså.

Nu får man vänta med spänning, vilka NHL-spelare kan tänkas ansluta utöver, Nicklas Grossman(Dallas), Tobias Enström(Atlanta), Joel Lundqvist (Dallas), Loui Eriksson (Dallas) och Patrik Berglund (S:t Louis).

Det ska bli extra intressant att följa Loui Eriksson, som verkligen har spottat in mål för sitt Dallas under den säsong som var.

Ljusare idag

Det känns lite bättre idag efter turen till Vadstena och mitt stora grubblande i bilen på väg dit. Jag har beslutit mig för att ändra inriktning på uppsatsen till något som inte är så avancerat. Dock ska den fortfarande behandla Birgittas Sjukhus i Vadstena. Men istället för behandlingar som ämne så har jag tittat på vilka som blev intagna. Fört en jäkla massa statstik över ålder, kön, orsak och sjukdomsform för att kolla ifall det finns några likheter och skillnader. Blir en tur till dit för att för att kolla hur länge det tog för dem att bli utskrivna. Nu måste jag ändra mitt syfte och mina frågeställningar samt min inledning..

Wish me luck..



Pippi söt..

Lite mer bilder



 




1.Hästen Brana, taget från hästryggen.
2. Pippi
3.Vickan
4. Stilla och Vickan
5. Stilla.
6. Vi tjejer är ute och rider, M:s mamma syns som en vit prick långt där framme.



Taxhög

Tänkte att det kunde va lämpligt att visa lite bilder från när jag var och hälsade på M:s familj i Värntorp. Dock blev det mestadels på taxarna och lite när vi var ute och red. Så här har ni något som förklarar begreppet Taxhög.


Fröknarna: Ronja, Stilla, Pippi och Vickan


Hem en sväng

Idag ska jag ta en liten paus från att känna mig korkad och trög, gällandes uppsatsen. Ska hem till Fjonspong en snabbis för ett speciellt ärende som inte tänker ta upp här.

Var en sväng till Vadstena och arkivet igår och det fick mig att känna mig ännu mer trög. Undrar ifall jag har tagit vatten över huvudet?

RIP

Blev inte mycket sömn alls i natt. Vi 3-tiden i natt väcktes jag av min storgråtande syster som ringde och berättade att Bagera inte längre fanns i livet. Han hade kvävts till döds då han hade fått vätska i lungorna och haft svårt att andas. Jag hörde inte så bra vad hon sa, men jag tror det var så det gick till.

RIP, hoppas du har det bra i himlen.

Tack för den här tiden

Johan Alcén har i dagarna skrivt på ett 2 års kontrakt för Rögle. Denne Alcén som inte lyckades så bra den gångna säsongen har handplockats av tränaren Gunnar Persson. Ett bekant namn. Man får hoppas att miljöombytet kommer att ge en nytändning så att han kan få visa hur bra han är. Återstår bara och tacka för för den här tiden i Brynäströjan. Lycka till.

Hos finast

Befinner mig hos finast och mår toppen. Dagen kommer gå i pluggandets tecken för tiden för deadline börjar att rinna ut. Måste ta tag i den där satans forskningsläget och teorin. Nästa vecka blir det Vadstena för hela slanten för att dyka ner i deras arkiv.

Ikväll blir det Tacos hos favvoTess och det ser jag fram emot. Var ett tag sen vi sågs nu...:)

Jojjo rycker ut

När min syster behöver hjälp så finns jag där. Blev inget besök för Max ( den andra katten), de ville avvakta provresultatet. Fick istället i uppdrag att betala gårdagens besök. Sen var jag så snäll att jag åkte till apoteket och hämtade ut medicinen och postade provet.

Nu sitter jag och fördriver tiden tills bussen till Linkeboda går. Längtar efter min M!

Stackars stackars stackars..:(

Min kära systers ena katt hade betätt sig konstigt och bara sovit hela dagarna. Så igår beslöt de sig att ta honom till veterinären för att kolla upp det. Tyvärr visade det sig vara väldigt allvarligt. Till 99,9 % trodde de att de kunde vara en sjukdom som heter Fip. En sjukdom som är smittsam och som inte går att bota. Prov har nu tagits på bukvätskan för att vara 100% säkra. Enda utvägen kommer vara att ta bort honom. Otroligt ledsamt.

Idag ska jag ta den andra katten till veterinären för ett blodpov. De måste kolla upp ifall han har det också.

Sliter mina hår

Sitter på bibblan på Liu och försöker få något gjort med uppsatsen. Några rader har det dock blivit. Blev en lunch med finast ute i solen som värmde på så skönt. Nu sitter han här brevid och är så läcker så det är rätt svårt att koncentrera mig. På köpet har jag ont i ryggen som gör det ännu svårare att koncentrera sig. Om cirkus en timme bär det av hemåt igen och jag funderar på ifall man ska ta sig en glass innan. Det skulle sitta rätt fint. Det blir att jobba vidare med uppsatsen då man har kommit hem senare. För jag måste få mer gjort. Blir nog att bänka sig hemma hos mamma där internet inte lockar så mycket, haha.

Var uppe tidigt i morse och var ute i stallet till 7. Blev en ridtur till på köpet som kunde ha slutat illa. Pållen har av någon anledning blivit rädd för bilar, och då dessa som kommer emot henne. Värst är det med dem som inte har en tendens att sakta ner. Detta hände i morse, då vi mötte en bil som körde som ett arsel. Pållen exploderar och kastar sig ut mitt i vägen mot bilen. Hoppas han fick sig en tankeställare. Gillar inte att hon kastar sig inåt, önskar att hon kunde hoppa ner i diket istället. Tur var så hände det inget allvarligt. Förutom att hon blev jätte uppstressade och det tog ett bra tag innan hon kunde gå normalt igen.


Fullt ös på silly season

Det går även att läsa på eliteprospects att Leksands unge målvakt Eddie Läck kommer att bilda målvaktspar med Markström den kommande säsongen. Läck har skrivit på för 2 år. Kommer bli en intressant säsong.

Stephen Dixon och Peter Nolander har förlängt med Brynäs, med vardera 1 år.


Från vargar till tigrar

Det har ryktats ett tag om Eero Somervouri vara eller icke vara, och idag blev det bekräftat. Ett kontrakt som löper över två år har skrivits på. Får hoppas på att han kommer att lyckas i  elitseriens finaste tröja. Fler har börjat inse nu att det är Brynäs man ska spela i, haha..;)

Välkommen till Brynäs!


1 mån minsann

Idag firar jag och min finaste M, 1 mån tillsammans. Tiden har gått så fort och är så full av känslor. Tycker så mycket om dig så att jag spricker snart. Tack för att du finns i mitt liv!

Till dig

Påsk

Då är snart påsken över för den här gången. Påskaftonen tillbringade jag och M i Eskilstuna på en inflyttningsfest, som kunde enligt min smak varit lite emr fart i. Men det var trevligt folk där plus att jag fick visa mina ritkunskaper i en tävling de hade styrt upp. Riktigt imponerad över hur snyggt jag kunde gestalta  låten Öppna din dörr, haha. Vi sov sedan över där och åkte tillbaks vid lunch.

Lånade några bilder från M:s mamma och visa mina ridkompanjoner jag haft i veckan som varit.

Brana

Dreyri

Föressten imorgon firar M och jag 1 mån ihop, hurra!

Ja, jag lever

Nu vet jag inte hur många gånger mamma har ringt o frågat ifall jag lever, haha. Har bara inte haft tid att höra av mig då jag har haft annat som tagit upp min tid. Det har blivit en hel del ridande. Vi har varit ute och skrittat både igår och idag. Idag blev det Brana jag fick rida igen. Måste bara nämna att Anja Pärsson också har ridit henne.

Imorgon ska vi iväg på fest hos en gammal kompis till finaste M och det ska bli kul. Vi var iväg en sväng till systemet igår. Vi har även flyttat över till M:s systers lilla hus tvärs över vägen. De är iväg över påsk.

I hockeyvärlden händer inte så mycket, det ryktas bland annat om att både Eero Soumervouri och Lee Goren kan va på väg till Brynäs. Den första låter inte helt fel. Får se vad som händer.

Då var säsongen över..

Vaknade upp till en grå och dimmig dag med finaste vid min sida. Börjar blir riktigt bortskämd med det nu. Hur ska jag klara mig nu när vi kommer hem, hihi. I natt hade vi tydligen pratat i sömnen till varandra. Jag har en förmåga att prata i sömnen och nu har det tydligen smittat av sig, haha.

Det blev Färjestad som blev svenska mästare säsongen 2009 och nu är det bara att ladda om inför nästa säsong med inledande silly season. Det är alltid spännade att följa hur laget formar sig. Vilka ansluter och vilka lämnar?

Silly Season so far..:

Nyförvärv:
Magnus Kahnberg från Frölunda (f)
Simon Bertilsson från J20
Jacob Silfverberg från J20
Anton Rödin från J20

Klara Förluster:
Mikael Lind (f)
Anders Lindbäck (mv)
Jonathan Carlsson (b)
Johan Alcén (f)

Är det någon jag har glömt?

Ledsamt värre

Står nu att läsa på Brynäs hemsida att man har beslutat att inte erbjuda Lind något nytt kontrakt i klubben. Det smärtar i mitt Brynäshjärta något fruktansvärt. Kommer blir otroligt svårt att se Brynäs kommande säsong utan Lind i laget. Ja, jag vet att han har haft problem med både ljumskar och höft. Men en Lind som är i sin fulla form är oersättligt. Både i det offensiva och defensiva spelet.

Det kommer nog ta ett bra tag innan man har smält nyheten och kommit över det hela. Men det finns inget annat än att tacka honom för tiden i föreningen. Han kommer va saknad, garanterat. Lycka till i framtiden..

Sundlöv, vet inte vad jag ska säga just nu...

Stel som ett kylskåp

Blev ytterligare en ridtur igår, den gången på en annan häst, "Drejjan". En jättemysig häst som man bara kunde hänga med på utan att behöva bry sig om ifall den skulle sticka. Mycket galopp och försök till tölt, tror jag fick den att tölta lite i alla fall. De måste undra vad det är för någon som sitter uppepå, haha.

Idag vet jag inte vad som händer. M ska jobba lite med sitt skolprojelkt och jag ska i min vanliga ordning ha ångest för att jag inte jobbar med min uppsats. Men några dagars "ledighet" är man värd, eller hur?;)

Provat 5-växlat

Premiär igår för 5-växlat då jag föjlde med M:s mamma och 2 till ut i skogen på islänningen Brana. Riktigt kul då jag aldrig provat det tidigare. Min typ av häst, en häst som bara trummar på. Brana trummade på och jag behövde inte göra så mycket. Men jag kände mig som jorden nybörjare innan jag kom in rytmen. Fick en liten lektion i hur man får hästen igång i tölt. Sen fick jag igång henne själv i korta perioder, inte illa. :)

Blir mera ridning idag, kul..:)

Live från Värntorp

Befinner mig på Värntorps gård lite utanför Surahammar. Här har jag nu träffat M:s familj, och den gick väldigt bra. Är imponerad över mig själv att jag inte var så blyg som jag brukar. Men de kändes så naturligt så, jätteskönt. Blev bemött av fyra otroliga personligheter till taxar och jag kan inte låta bli att klappa på dem. Tror jag fått några nya kompisar nu;).

Ikväll ska jag och M:s mamma ut o rida femväxlat, islandshäst, och det ska blir otroligt kul. För jag har aldrig provat på det och man rider en islänning helt annorlunda. Det ska bli spännande. Lär nog få rida en del medan vi är här.

Idag ska vi iväg till Västerås, för bland annat ett besök på Biltema. Kan inte säga att det är en av mina favoritaffärer, haha. Men det ska inhandlas en domkraft åt  M:s mamma. Det blir nog lite strosande i lite andra affärer också kan jag tro.

Nä, hade bra tills vi hörs igen..:)

Iväg på äventyr

Åker idag iväg på lite äventyr och blir borta några dagar. Kommer då inte bli mycket av bloggeriet då, så på återseende när jag är tillbaka igen.

Molin förlänger

Ove Molin förlänger med 1 år. Bra bra...:)

Moffardag

Blev inget gym idag, blev en slappis samt moffardag istället haha. Premiärglassen på torget och tacos o godis på kvällen. Nu har man redig ångest för allt onyttigt man har ätit. Nu får man hoppas att det blir lördag snart, längtar som en tok!

Gymma eller inte?

Sitter och funderar på ifall man ska våga sig iväg till gymmet en sväng på dan. Blir inget med pappa ikväll då vi ska bort på lite kalas. Är riktigt sugen på att träna dock är benen riktigt möra efter danspasset i onsdags, haha. Får se hur det blir, måste först få i mig lite mat.

O så var det här med uppsatsen också...hmm...orkar inte...

Fylld av underbara känslor!

Är så fylld av känslor och det är så underbart. Trodde aldrig att jag skulle träffa någon igen och nu har man träffat den finaste och underbaraste som finns.  Du gör mig till världens lyckligaste och mitt hjärta gör dubbelslag. Tycker så mycket om dig!

SMGULD!

J20 spelade idag sin andra final och även den här matchen skulle komma att gå till sudden. Har blivit många sådana under slutspelet. Hv tog återigen ledningen men Brynäs kunde kvittera i tredje via Calle Järnkrok. O det var Klas Leidermark som skulle komma att bli guldhjälten med sitt 2-1 mål  7,35 in i förlängningen. Tror det är 26 år sedan J20 tog guld senast.

SM GULD SM GULD SM GULD!


Synd att man inte har någon Champis hemma att fira med...hade varit något!:)



RSS 2.0